07.06.2024.

20:24

Foto: EPAIMAGES

Sport

Radno na "Marakani"! U ponedeljak potpisuje vezista, Zvezda juri i napadača!

Nakon samo jedne sezone Marko Stamenić napustio je "Marakanu" pošto je Crvena zvezda prihvatila ponudu tešku 5.000.000 evra od Koventrija. Mladi vezista otišao je put Ostrva i tako otvorio prostor da srpski šampion tokom leta angažuje pojačanje na sredini terena. Budući da crveno-bele očekuju kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona vremena za čekanje nema, a Vladan Milojević već naredne nedelje mogao bi da dobije novajliju u timu. 

Već danima se šuška da bi na "Marakanu" uskoro mogao da stigne Dalsio. Vezista je kao slobodan igrač napustio APOEL, na Kipru je ostavio sjajan utisak i već je sarađivao sa Milojevićem. Crvena zvezda je ekspresno kontaktirala reprezenativca Gvineje Bisau nakon čega je on došao u Beograd na pregovore. 

Informer

 

Kako prenosi "Mozzart sport" - Crvena zvezda i Dalsio dogovorili su saradnju! Stameni vezista je napustio Beograd kako bi se stavio na raspolaganje reprezentaciji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kada se okupljanje nacionalnog tima završi, Dalsio će se vratiti u Beograd i sa crveno-belima potpisati ugovor na dve godine uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu sezonu. 

Dalsio je tokom karijere nastupao za Belenenseš, Rendžers, Jonikos i APOEL, a prošao je kompletnu fudbalsku akademiju Benfike. Najbolje partije pružao je na Kipru dok mu je trener bio Vladan Milojević koji ga je i preporučio Crvenoj zvezdi. 

Ipak, dolazak Dalsia ne bi trebao da bude jedini posao srpskog šampiona naredne nedelje. "Sportklub" je stigao do informacija da Crvena zvezda već neko vreme prati ofanzivca Familikaa - Pumu Rodrigeza. Reprezentativac Paname iza sebe ima izuzetnu sezonu u Portugalu, na 23 utakmice postigao je jedan gol i upisao pet asistencija. 

Isti izvor dodaje da je čitav posao već dogovoren, ali tačnih detalja još uvek nema. Puma Rodrigez je pre dve godine u Familikao stigao iz Alavesa za 500.000 evra. "Transfermarkt" reprezentativca Paname procenjuje na 2.000.000 evra. 

Informer

 

Puma Rodrigez je za nacionalni tim odigrao 44 utakmice, a u karijeri je nastupao za Gent, Istru, Alaves, Lugo i Hihon. 

Crvena zvezda je u dosadašnjem delu prelzanog roka bez obeštećenja dovela Luku Ilića, na "Marakanu" je stigao Nemanja Stojić iz TSC-a za 1.000.000 evra, otkupljen je ugovor Nasera Đige, a očekuje se da uskoro bude ozvaničen dolazak i Nemanje Radonjića. Uz to, crveno-beli su pokazali interesovanje za Mihajla Cvetkovića iz Čukaričkog.