08.06.2024.

14:45

Foto: kk crvena zvezda

Sport

Zvanično! Zvezda predstavila prvo pojačanje za narednu sezonu!

Reč je o centru koji je imao sjajnu sezonu u dresu "ružičastih" i čiji dolazak na Mali Kalemegdan je najavljen još ranije.

U pitanju je snažan igrač na čijem dolasku je insistirao trener Janis Sferopulos, a očekuje se u narednim danima da crveno-beli zvanično potvrde dolaske još nekih košarkaša o kojima se spekuliše. Jedan od njih je Nikola Kalinić, koji će napustiti Barselonu i vratiti se na Mali Kalemegdan, a osim toga, očekuje se da klub sa Malog Kalemegdana pojačaju Ajzea Kenan i Kodi Miler-Mekintajer.

Informer

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je Uroš Plavšić novo pojačanje našeg kluba! Dolaskom momka koji je rođen u Ivanjici 1998. godine naš tim dobija veliko pojačanje na centarskoj poziciji i igrača koji nikada nije krio koliko voli Crvenu zvezdu", navode crveno-beli.

Iz kluba navode i kakve karakteristike poseduje ovaj momak koji se školovao u SAD.

"Odlikuju ga izvanredna brzina za visinu koju poseduje, ogromna borbenost, odličan osećaj za igru i dobra ruka. Zvezda želi dobrodošlicu Urošu u klub u kome će imati sve uslove da nastavi da razvija ogroman talenat i želi mu mnogo uspeha u periodu koji predstoji", navodi Zvezda.

Plavšić je nedavno bio gost Crvene zvezde na mečevima protiv Partizana u finalu ABA lige, a tada je u hali "Pionir" bio dočekan velikim ovacijama. O njemu je nedavno govorio i predsednik crveno-belih Nebojša Čović.

Doveli smo Plavšića (Uroša prim. aut.). Sa njim smo se dogovorili. Nismo daleko da se dogovorimo sa Đurišićem. Naravno da zavisi od drafta - pričao je Čović nedavno, najavivši da je blizu Zvezde i Plavšićev doskorašnji saigrač iz Mege Nikola Đurišić.