08.06.2024.

21:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda prodala bisera u Španiju!? Viljareal razbio kasu za talentovanog štopera!

Visoke ambicije postavila je Crvena zvezda prošlog leta kada je na klupu srpskog šampiona seo Barak Bahar. Izraelac je rešio da se osloni na proverene snage, a samo su retki mladi igrači dobili šansu da se dokažu. Među njima nije bilo Stefana Lekovića koji je sreću morao da potraži van "Maraken" i pronašao je.

Talentovani srpski štoper prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Viljrealu. Nastupao je Leković za B tim, odigrao čak 29 utakmica i postigao tri gola čime je privukao pažnju sportskog sektora. Navodno, visoki defanzivac zadovoljio je sve potrebne kriterijume i "žuta podmornica" rešena je da otkupi njegov ugovor. 

Nedeljama se šuška o visini obeštećenja budući da je u sklopu pozajmice Viljareal zadržao mogućnost otkupa u visini 4.000.000 evra. Španci su želeli da obore cenu za Stefana Lekovića, ali se Crvena zvezda nije dala. Nakon dugih pregovora dva kluba pronašla su kompromis. 

Kako prenosi "Meridian Sport" - Viljareal će otkupiti ugovor Stefana Lekovića, a Crvena zvezda će na ime obeštećenja zaraditi između 3.500.000 i 4.000.000 evra. 

Informer

 

Ključan posao u otkupu Lekovićevog uvorora imao je trener prvog tima - Marselinjo. Španac je tokom prošle sezone stamenog štopera priključio treninzima svoje ekipe, a Leković je čak i debitovao za prvi tim pošto je upisao po jedan nastup u La Ligi i Kupu Kralja. 

Leković je svoju fudbalsku karijeru započeo upravo u taboru Crvene zvezde čiji je član od 2018. godine. Prošao je štoper sve mlađe kategorije, a u dresu prvog tima upisao je 13 nastupa uz jedan postignut gol.