09.06.2024.

09:45

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Sport

Plavšić zapalio "delije": Navijati za Zvezdu je stvar kućnog vaspitanja

Pre zvaničnog dogovora sa crveno-belima, Plavšić je tokom finalne serija ABA lige bio na tribinama i dobrio budu'i klub.

- Velika je čast i privilegija što postajem član Zvezdine porodice. To mi je želja bila od malih nogu. Što se tiče mog odlaska u Ameriku, iznenada sam se odlučio, to mi nikad nije bio plan za nastavak košarkaške karijere. Ali, posle razgovora sa roditeljima i meni bitnim ljudima, bila je dobra odluka. Izgradila me kao čoveka i košarkaša, stekao sam mnogo životnih iskustava, naučio jezik, završio na koledžu Tenesi, bili smo svake godine u top pet ili deset. To nikada neću zaboraviti, stekao sam mnogo prijateljia, završio sam koledž, masters. Jednog dana će se završiti košarkaška karijera, ali diplome ostaju. Amerika mi je dala polan B koji mogu imati posle karijere - rekao je Plavšić zu klupski sajt.

Informer

Priznaje Plavšić da ne može da dočeka prvi meč, da taigra pred "delijama". 

- Svaki zadatak koji trener postavi ispred mene ja ću ispuniti, sa dosta motivacije i želje. Jedva čekam da istrčim pred navijače i osetim tu energiju koju sam dugo godina osećao sa druge strane bodreći Zvezdu. Mislim da navijači mnogo nose igrače, ja sam neko ko prima tu energiju na pozitivan način. Baš iz tog razloga, što igram za klub uz koji sam odrastao i za koji navijam ceo život, imaću dodatni motiv da sve prepreke i izazove srušimo zajedno. Biće veliko uživanje igrati pred sjajnim navijačima. Ne mogu da dočekam prvu utakmicu. Ivanjica jeste većinom zvezdaški kraj, ali to nije uticalo na moje navijačko opredeljenje. To je stvar kućnog vaspitanja, otac i majka su mi zvezdaši. Zahvalan sam im na tome, jer ne bih voleo da bi bilo ikako drugačije.

Poslao je poruku navijačima Zvezde.

- Da se pojavljuju na utakmicama u što većem broju, da daju podršku ekipi, a mićemo to vratiti na lep i borben način - jasan je bio Plavšić.