09.06.2024.

14:52

Foto: EPA Images

Sport

Novi Marin u Zvezdi za 4.000.000 evra

Reč je o igraču kojeg je šef skauting službe Marko Marin, iako nisu u rodu, odavno pikirao i klub sa "Marakane" spreman je da izdvoji za njega četiri miliona evra. 

Rumun igra na poziciji centralnog veznog, a pošto u Zvezdi smatraju da su velike šanse da se ovog leta rastanu sa In Bom Hvangom, novi igrač bio bi zamena za Korejca.

Informer

Marin je rumunski reprezentativac

Prema rečima našeg izvora, posao bi mogao da bude gotov tokom ove nedelje.

- Odavno su u Zvezdi sastavili listu pojačanja koja žele na narednu sezonu, odnosno Ligu šampiona. Marin je viđen kao novi centralni vezni, jer je reč o kvalitetnom igraču koji odmah može da bude pojačanje. O njegovom kvalitetu dovoljno govori što ga je Ajaks svojevremeno platio 12,5 miliona evra, a kasnije Kaljari deset miliona evra. Sad mu je karijera u blagom padu, ulazi u poslednju godinu ugovora sa italijanskim klubom i Zvezda ima osnova za dobru pregovaračku poziciju. Veruju u klubu da će moći da ga dobiju za četiri miliona evra - objašnjava naš izvor. 

Međutim, da bi u Crvenu zvezdu došao neki igrač, potrebno je da se postigne konsenzus, odnosno da svi rukovodeći ljudi budu za njegovo angažovanje. Prema rečima našeg izvora, trener Milojević se i dalje dvoumi oko Marina. Verovatno bi više voleo da sačuva Hvanga.

- Hvang ima džentlmenski dogovor sa klubom da može da ode ukoliko dobije dobru ponudu iz neke od najjačih evropskih liga. Zvezda ga neće zadržavati, iako nema sumnje da je on jedan od najboljih u ekipi i da bi jako značio za Ligu šampiona. Ukoliko ode, Marin bi bio korektna zamena. Milojević bi više voleo Hvanga, tako da nije striktno protiv Rumuna, ali nije ni za njegovo hitno angažovanje - ističe naš izvor. 

Informer

Osim, Marina, već danas bi trebalo u Beograd da stigne doskorašnji igrač kiparskog APOEL-a Dalsio, dok se očekuje i skoriji dolazak Pume Rodrigeza.

- U suštini, Zvezda popunjava pozicije sa kojih su igrači otišli. Dalsio stiže kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na dve plus jednu godinu. On će biti zamena za Marka Stamenića. Kad je reč o Pumi, on je krilni igrač i nadomestiće prodaju Osmana Bukarija. Njegov transfer biće nešto više od dva miliona evra - zaključio je naš izvor.