12.06.2024.

23:08

Foto: Starsportphoto

Sport

Još jedan odlazak sa Malog Kalemegdana! Iskusni as napustio Zvezdu!

Početak sezone na Malom Kalemegdanu nije obećavao, ali je Crvena zvezda aktuelnu takmičarsku godinu završila sa tripl-krunom. Janis Sferopulos je u poslednjih mesec-dva uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju. Crveno-beli su u tom periodu bez poraza završili plej-of u ABA ligi i KLS-a, a sve to uticalo je na porast apetita među navijačima. 

Zvezda je nedavno ozvaničila dolazak prvog pojačanja - Uroša Plavšića, a u istom danu objavljeno je da Mali Kalemegdan napuštaju Fredi Gilespi i Majk Tobi. Uskoro se očekuje da saradnja sa Džavonteom Smartom bude završena, ali to neće biti sve od odlazaka.

Naime, italijanski mediji prenose da Adam Hanga nije u planovima Janisa Sferopulosa te da će iskusni Mađar karijeru nastaviti u Španiji. Kako prenosi novinar Andrea Kalconi, Hanga je dogovorio saradnju sa Huventudom iz Badalone, a posao bi trebao da bude ozvaničen u narednim danima. 

Hanga je na Mali Kalemegdan stigao prošlog leta, ali su ga povrede omele da u crveno-belom dresu pokaže više. Njegov prosek u Evroligi bio je osam poena, tri skoka i dve i po asistencije, a nažalost zbog povrede nije bio u stanju da saigračima pomogne u finalima domaćih takmičenja. 

Sada je vreme za povratak u Španiju budući da je Hanga na Pirinejima ostavio sjajan utisak tokom decenije igračke karijere. 2011. godine mađarski reprezentativac obukao je dres Manrese, dve godine kasnije zaigrao je za Baskoniju, a 2017. odlazi u Barselonu. 

Nakon četiri godine u Kataloniji Adam Hanga je ostvario transfer u Real Madrid, a sa "kraljevskim klubom" prošle sezone je osvojio Evroligu.