15.06.2024.

16:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Promene na Malom Kalemegdanu! Radonjić doveo Zvezdinog centra! (FOTO)

Simonović je prošlog leta stigao na Mali Kalemegdan kao veliko pojačanje iz NBA lige, ali nakon manje od pola sezone prešao je u turski Bešiktaš na pozajmicu. Po završetku sezone, završene su i njegove obaveze u timu koji predvodi Dušan Alimpijević, a spekulisalo se da će možda dobiti novu šansu kod trenera Janisa Sferopulosa u Zvezdi.

To se, ipak, neće dogoditi, pošto će crnogorski centar od naredne sezone nastupati za Bahčešehir, što je potvrdio i ovaj klub.

"Postigli smo dogovor sa igračem koji ima iskustvo igranja u NBA i Evroligi. Do skoro je igrao za Bešiktaš, a naredne sezone Simonović će igrati za naš klub. Dobro došao u našu porodicu Marko", stoji u saopštenju Bahčešehira.

Simonović je sa ekipom Bešiktaša igrao finale Evrokupa, ali je tim Dušana Alimpijevića tamo poražen od Pariza. Marko je odigrao deset mečeva u tom Evrokupu i prosečno je beležio 8,2 poena, uz 4,6 skokova i 1,2 asistencije po meču. Za dva je šutirao 56,4 odsto (22/39), za tri 21,1 odsto (4/19), uz 81,2 odsto sa linije penala (26/32).

Informer

On je samo jedan u nizu igrača koji su ovog leta napustili Crvenu zvezdu. Pre njega, sa Malog Kalemegdana otišli su Majk Tobi, Džavonte Smart i Fredi Gilespi, nadomak odlaska su Adam Hanga i Trej Tompkins, a najverovatnije na pozajmice u FMP idu Stefan Lazarević i Dalibor Ilić.

Klub je pojačao centar Mege Uroš Plavšić, a pred potpisom su Ajzea Kenan, Nikola Kalinić, Kodi Miler-Mekintajer i Majk Daum.