27.06.2024.

16:15

Foto: AP/Photo

Sport

Kenan: Sferopulos je gladan, obojica želimo da pobeđujemo na najvišem nivou!

Nekadašnji NBA igrač je kao jedno od najvećih pojačanja crveno-belih ovog leta već obavio razgovore sa grčkim strategom i stekao izuzetno pozitivnu sliku o novom "šefu".

- Nestrpljiv sam. Razgovarao sam sa trenerom Sferopulosom i stekao bolji uvid u njegove ideje, šta želi da izgradi. Zaista mi se dopalo. Gladan je, želi da pobeđuje na najvišem nivou. Uspeo je to da uradi u prvenstvu. Hoće da napravi grupu boraca koji imaju isti mentalitet kada izađu na teren, da daju sve u odbrani i napadu. Motivisan je da transformiše Crvenu zvezdu - rekao je Kenan za grčki "sport24".

Informer

Kenan protiv Fenerbahčea

Momak rodom iz Misisipija je nastupajući za Olimpijakos u protekle dve godine igrao mnogobrojne mečeve protiv najvećeg rivala Panatinaikosa, pa ističe da se raduje nastupu u beogradskom "večitom derbiju".

- Uvek se radujem takvim utakmicama, sada ću biti deo još jednog velikog rivalstva. Jedva čekam. Ne znam ništa o derbiju. Isto tako je bilo i za utakmice Panatinaikosa i Olimpijakosa. Nisam ništa znao dok nisam došao. Tako da se radujem što ću saznati više o istoriji duela između Crvene zvezde i Partizana. Nadam se da ću biti na pravoj strani - objasnio je Amerikanac.

Informer

Kenan tokom nastupa za Finiks Sanse

Priznaje da odlazak iz Pireja nije bila njegova, već odluka uprave kluba zbog koje mu je neizmerno žao. Ponavlja da bi ostao u crveno-belom dresu grčkog giganta da se samo on pitao.

Kako je vreme prolazilo, a povratne rekacije kluba nije bilo, počeo sam da shvatam. Dugo sam ovde i sve mi je bilo jasno. Nadao sam se da ćemo razgovarati, ali kako do toga nije došlo, počeo sam da se pripremam za stvari koje će uslediti. Morao sam da uradim ono što je najbolje za moju porodicu, to mi je bio prioritet. Bio bih 100 odsto srećan da sam ostao! Svi su znali da to želim - priznao je Kenan.

Podsećamo, iskusni plejmejker samo je još jedan u nizu pojačanja Crvene zvezde za narednu sezonu, pošto su na Malom Kalemegdanu već ozvaničeni Uroš Plavšić, Nikola Kalinić i Majk Daum.