27.06.2024.

15:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Preokret! Ništa od povratka u Austriju, Dragović opet u crveno-belom, ali ne u Zvezdi!

Mesec dana prošlo je od kako je Aleksandar Dragović rešio da ne produži ugovor sa Crvenom zvezdom već da nakon duple krune podigne sidro i napusti "Marakanu". Kapiten srpskog šampiona želeo je da se sa porodicom vrati u rodni Beč i karijeru završi u matičnoj Austriji. Delovalo je da je čitav posao gotov, a da su Bečlije nekadašnjem reprezentativcu Austrije uz igrački ugovor ponudili i funckiju u klubu nakon odlaska u penziju. 

Ipak, došlo je do novog preokreta u čitavom poslu - Aleksandar Dragović ponovo je najbliži crveno-belom dresu, ali dresu Olimpijakosa! Kako prenose vesti iz Grčke, crveno-beli su ozbiljno zainteresovani da na stadion "Jorgos Karaiskakis" dovedu nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde. Kontakt je već uspostavljen, pregovori su u toku i prema informacijama iz Pireja vrlo je moguće da čitav posao bude završen vrlo brzo. 

Olimpijakos je, navodno, iskoristio lošu finansijsku situaciju u Austriji, ali i Dragovićevu želju da u finišu karijere potpiše još jedan unosan ugovor. Crveno-beli su, bez dileme, platežno moćniji od Bečlija, a Dragovića vide kao novog komandanta odbrane nakon sezone u kojoj je klub došao do trofeja u Ligi konferencija. 

Informer

 

Da je Dragović sve dalje od dogovora sa Austrijom potvrđuju i reči sportskog direktora bečkog kluba - Jirgena Vernera. 

- To je delikatna situacija. Imali smo razgovore sa Dragom, ali naravno da on ima i druge ponude. Kao što znate, mi ne spadamo u one sa dubokim džepovima, ali ta priča i dalje nije propala. Videćemo - rekao je Verner. 

Nije tajna da Olimpijakos već neko vreme traga za pojačanje u srcu odbrane. Navodno, uz Dragovića bi u Pirej mogao da stigne i nesuđeni reprezentativac Srbije - Lijako Vojnović. Brazilac srpskih korena je pod ugovorom sa Sautemptonom, ali nije u planovima povratnika u Premijer ligu. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Al Garafi, no, njega mame ponude iz Brazila.