01.07.2024.

15:41

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Jung Vu Seol: Gledao sam večite derbije, jedva čekam da zaigram pred Zvezdinim navijačima!

Sportski direktor srpkog prvaka, Mitar Mrkela, govorio je prvo o kvalitetima bivšeg fudbalera Ulsana, koji je ovog prelaznog roka plaćen više od milion evra.

- Seol je levi bek, igra na deficitarnoj poziciji, i dolazi iz Južne Koreje. Ima veliko iskustvo igranja za Ulsan i reprezentaciju. Dugo smo tražili rešenje za poziciju levog beka i sada smo je našli. Želeli smo ga i zimus, ali tada nismo uspeli da se dogovorimo sa klubom. Uskoro će se Seol priključiti treninzima, dok je Puma lakše povredio rame, ali očekujem da će da nastupi u prvoj ili drugoj utakmici u Rusiji - istakao je Mrkela.

Informer

Jung Vu Seol

Nakon tradicionalnog slikanja, medijima se obratio i Seol.

- Srećan sam što sam ovde, u velikom klubu. Uzbuđen sam, daću sve od sebe da se što bolje spremim i odgovorim zahtevima. Smatram da sam ozbiljan, posvećen i strastven fudbaler. Mislim da mogu energijom da doprinesem timu i da je to ono što me najviše karakteriše - počeo je Jung Vu.

Upitan je fudbaler i zašto je zadužio dres sa brojem 66, koji je minule sezone nosio njegov zemljak, In Bom Hvang.

- Moj otac je rođen te godine. Još od prve profesionalne utakmice, nosio sam 66. Pitao sam Hvanga da promeni broj i dogovorili smo se. Znam da je igrao dobro noseći 66 i daću sve od sebe da opravdam to. Hvang mi je dobar prijatelj iz reprezentacije. Mnogo smo razgovarali o Zvezdi i uputio me je u kulturu kluba. Mnogo toga već sad znam o Zvezdi - objasnio je Korejac.

Osvrnuo se Seol i na večiti derbi, te istakao kako jedva čeka da zaigra pred "delijama".

- Znao sam i pre nego što sam razgovarao sa Hvangom koliko je Zvezda velika. Gledao sam utakmice u Ligi šampiona, a zapravo i u Južnoj Koreji se dosta priča o srpskom večitom derbiju. Upućen sam zaista u sve, i jedva čekam da zaigram pred Zvezdinim navijačima. Znam koliko su strastveni i uživaću u tome da nastupam na punoj Marakani - podvukao je Seol.