04.07.2024.

06:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Poljaci tvrde: Španski golgeter odbio Zvezdu!

Ponikao je u mlađim kategorijama Malage nakon čega je u domovini igrao i za Kordobu i Las Palmas. Španac je pet godina igrao u Vroclavu, a poljski portal "Przegladsportowy" piše su crveno-beli poslali ponudu napadaču, koju je on navodno odbio.

Eksposito je dominirao  u poljskom šampionatu. Za pet godina je na  164 utakmice u svim takmičenjima postigao 58 golova i upisao 24 asistencije. Tokom minule sezone je sa 19 golova bio je najefikasniji fudbaler Ekstraklase. Jasno je zašto je bio na meti kluba sa "Marakane".

Sad želi da se oproba u drugoj ligi i da naplati golove. Prvo je odbio ponudu Slaska, čiji je kapiten bio,  o produžetku saradnje, pa Zvezdinu, a zahvalio se i turskom Ejupu… Interesovanje za napadača pokazala je i Legija, koja mu je navodno nudila 700.000 evra po sezoni, kao  i Rakov.

Informer

Međutim, nijedan od pomenutih klubova mu nije ponudio dovoljno jaku finansijski ponudu, očigledno nije ni važna prilika da se bori i na kraju zaigra u Ligi šampiona. Zanimljivo je da je nakon što je odobio pomenute klubove prihvatio ponudu od 1,5 miliona od Um Salala. Katarski klub je čak potvrdio njegov dolazak. Međutim, usledio je veleobrt, posao je propao u poslednjem trenutku.