04.07.2024.

12:09

Foto: crvenazvezdafk.com

Sport

Preminuo bivši fudbaler Crvene zvezde! Prolazio je kroz agoniju

Vorotović je dres Zvezde nosio u sezoni 1986/87. Karijeru je počeo u Sutjeskoj iz Nikšića, dugo godina je igrao za Budućnost iz Podgorice, dok je u Zvezdu stigao kao jedan od najboljih levih bekova tadašnje Jugoslavije. Na "Marakani" se nije dugo zadržao. Dobio je unosnu ponudu iz Turske, gde je igrao za Sarijer.

Tri sezone igrao je za turski Sarijer, a karijeru je završio u Spartaku iz Subotice. Bio je Vorotović blizu prelaska iz Zvezde u Hajduk, ali je te 1987. upak izabrao Tursku.

Vorotović je imao nesreću 2001. godine, jedva je ostao živ, praktično je bio prikovan za krevet. Bio je na slavi Sveti Nikola kod prijatelja u Podgorici, popio je više nego što je trebalo i potom mercedesom probio dve zaštitne ograde.

- Nisam nešto bio ni popio, kažu da sam bio ta dva i po sata i pri svesti dok su me vatrogasci izvlačili, ali sam svo to vreme osećao užasnu bol. S tom boli živim i danas, ona ne prestaje. To je ludačka bol koju ni lekovima ne mogu da smirim, a popio sam od te nesreće mnogo opioidnih analgetika, koji deluje na centralni nervni sistem poput morfijuma. Od te nesreće sam stopostotni invalid jer su mi pokidani mišići leve ruke, zapravo celog brahijalnog pleksusa, a ruka je slomljena na nekoliko mesta, kao i leva noga. Cela leva strana, osim donjeg dela leve noge, potpuno je nepokretna, a bolovi su nesnosni, tako da sam 23 sata u krevetu, a jedan sat u kolicima - otkrio je Vorotović 2022. godine za Slobodnu Dalmaciju.