08.07.2024.

18:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda sprema novu "bombu"! Još jedan povratnik stiže na Mali Kalemegdan? (FOTO)

Već neko vreme se šuška o potencijalnom povratku Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu budući da srpski košarkaš nije u ozbiljnim planovima trenera Olimpijakosa - Jorgosa Barcokasa. Grčki velikan čeka dolazak Saše Vezenkova nekon čega će Petrušev ispasti iz rotacije, a takav rasplet spremno čeka velikan sa Malog Kalemegdana. 

Petrušev je u prvom mandatu u crveno-belom dresu ostavio sjajan utisak i postao miljenik navijača. Prošlog leta je, nakon dobrih igara na Mundobasketu, stigao poziv iz NBA lige te se talentovani centar preselio u Filadelfiju. Vrlo brzo se vratio u Evropu i pomogao Olimpijakosu da se domogne završnog turnira u Evroligi. 

Nije tajna da Zvezda traži pojačanje na poziciji krilnog centra, Petrušev se savršeno uklapa u profil željenog igrača i sve je izvesnije da će se nakon samo godinu dana vratiti na Mali Kalemegdan. Ali... Po svemu sudeći Petrušev neće biti jedini povratnik u crveno-beli tabor budući da je na društvenim mrežama osvanula fotografija Ognjena Dobrića na sastanku sa prvim čovekom Zvezde - Nebojšom Čovićem. 

Nebojša Čović i Igor Vujčin bili su u Staroj Pazovi gde se košarkaši spremaju za Olimpijske igre. Tom prilikom razgovarali su sa Petruševim, ali i Dobrićem koji bi, po svemu sudeći, takođe mogao da se vrati na Mali Kalemegdan. 

Dobrić je dete kluba i takođe jedan od miljenika navijača, a sa Crvenom zvezdom osvojio je mnogo trofeja. Prošlog leta rešio je da napusti Beograd i otisne se put Virtusa gde je imao "tanku" sezonu i pitanje je da li je u planovima Luke Bankija. Sve to Zvezda pomno prati i spremna je da vrati još jednog srpskog reprezentativca u svoj tabor.