09.07.2024.

14:33

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Golman Zenita: Zvezda je dobra, ali nije bolja!

Izabranici Vladana Milojevića odbranili su trofej na Kupu prijateljstva, pošto su posle preokreta pobedili Zenit sa 2:1 (0:1) na turniru u Rusiji.

Potpuno dva različita poluvremena vđena su u Sankt Peterburgu, jer je Zenit prvih 45. minuta bio daleko opasniji i bolji, dok su u drugom tu ulogu preuzeli crveno-beli. Ipak, čuvar mreže koji sa gola ima pregled igre kao na dlanu, smatra da prvak Rusije ne zaostaje toliko za Zvezdom po kvalitetu.

- Crvena zvezda je dobra ekipa, jasno se vidi da je to tim koji igra Ligu šampiona. Imaju kvalitetne fudbalere, dobar su protivnik za naše letnje pripreme. Međutim da budem iskren, sa gola nisam primetio nikakvu razliku u brzini između igrača Zenita i Zvezde, niti u drugim segmentima igre -  istakao je Latišonok za "Metarejting".

Informer

Golove za Zvezdu postigli su Aleksandar Katai u 49. minutu i Stefan Leković u 85. minutu, čime su neutralisali pogodak Klaudinja u 5. minutu igre. 

Ekipi iz Sankt Peterburga ovo je bila generalna proba, jer ih već u subotu očekuje Superkup Rusije, kao i zvaničan početak sezone. Sa druge strane, klubu iz Ljutice Bogdana je pre povratka u Beograd ostalo da odigra još jedan prijateljski meč u Rusiji i to protiv argentinskog Taljaresa, a sezonu će otvoriti 20. jula protiv Jedinsta iz Uba.