12.07.2024.

19:40

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Neuspešna Zvezdina generalka! Argentinci zaustavili srpskog šampiona

Ekipa Vladana Milojevića je prethodno u Sankt Peterburgu osvojila Letnji turnir posle pobeda nad Zenitom i Sočijem, pa je duel sa Argentincima bio neka vrste generalne probe pred početak nove sezone Superlige Srbije. Trijumf protivničkoj ekipi doneo je Martinez golom već u drugom minutu utakmice. 

Informer

 

Baš kao i protiv Zenita, srpski šampion je kapitulirao već u uvodnim minutima. Marzinez je izašao sam pred golmana Guteša i lako ga savladao. Mogao je srpski šampion već u sledećem napadu da odgovori i poravna rezultat, ali je Puma bio neprecizan i njegov pokušaj završio je pored stative.  

Nastavili su crveno-beli opsadu protivničkog kaznenog prostora, pokušavao je i Hvang, potom je Ndijaje i zatresao mrežu u 17. minutu, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. Pokušavali su fudbaleri Zvezde u još nekoliko navrata sa distance da iznenade protivnika, koji je svoju šansu čekao iz kontre, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata. 

Informer

 

Nije se mnogo promenila slika na terenu i u drugom poluvremenu. Ekipa sa "Marakane" je i dalje imala inicijativu, tražila način da probije "bunker " Argentinaca, koji su na kraju uspeli da se odbrane i sačuvaju pobedu. Trener Milojević je u završnici meča šansu da velikom broju mladih igrača. 

Srpski šampion odbranu titule počinje 20. jula od 20 časova kada će na "Marakani" dočekati Jedinstvo iz Uba.