13.07.2024.

10:21

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Informerova analiza: Zvezda daleko od takmičarskog tima, uigravanje još mesec dana

Crveno-beli nisu bili u punom sastavu, falili su neki ključni igrači, oni koji su došli nisu stigli do kraja da se uigraju i to je glavni razlog zbog čega tim sa premijere neće ličiti na onaj koji svi očekuju recimo kad dođe vreme da se igra derbi ili u Ligi šampiona.

Informer

 

Prvi deo priprema na Zlatiboru, trener Vladan Milojević odradio je bez reprezentativaca, kojih je u timu bilo jako mnogo. Nedostajali su golman Omri Glazer, zatim štoper Naser Điga, vezisti Gelor Kanga i In Bom Hvang, krilni fudbaler Puma Rodrigez napadač Šerif i srpski reprezentativci Nemanja Stojić, Srđan Mijailović i Uroš Spajić. Za Rusiju su se stranci vratili, ali Srbi su i dalje bili van stroja. Štaviše,. štoper Uroš Spajić preskočio je cele pripreme.

Kad je reč o novajlijama, neki su debitovali poput Dalsija i Pume, dok recimo Seul nije dobio ni minut. Sve su to razlozi zbog kojih Zvezdin tim jednostavno još nije na onom nivou na kojem bi trebalo da bude. 

Informer

 

Premijera u sledeću subotu biće prilika da prvi put na takmičarskom meču vidimo neke igrače. Nema nikakve dileme da će Vladan Milojević da ih uigra da izgledau solidno, ali i on je svestan da to nije maskimum. Realno je da se tim iz nedelje u nedelju, iz kola u kolo, podiže još nekih mesec dana. Na ruku srpskom šampionu ide što nema previše težak raspored. U prvih pet kola dočekuje Jedinstvo sa Uba i Mladost iz Lučana, zatim gostuje Tekstilcu, pa kod kuće igra sa Novim Pazarom i ide u goste Čukaričkom. Do tada bi već trebalo da liči na ono što crveno-beli žele.

Informer

Onda kreće prava žurka i plej-of za Ligu šampiona. Potencijalni problem za uigravanje tima iz meča u meč za taj dvomeč koji će crveno-belima biti najvažniji ove sezone je što u Superligi mora da se igra sa dva bonus igrača. Niko od njih neće dobiti priliku od prvog minuta na evropskoj sceni.

TIM CRVENE ZVEZDE ZA PREMIJERU U SUPERLIGI: 

Glazer - Mimović, Điga, Stojić, Rodić - Dalsio, Hvang - Jovanović (Puma), Ilić, Ivanić (Katai) - Šerif