13.07.2024.

12:51

Foto: EPA Images

Sport

Rođen sam da budem jak i pobednik! Evo ko je Zvezdin novi napadač

Dugo je trajala potraga crveno-belih za špicem, koji će odmah da bude pojačanje i pomogne timu da izbori Ligu šampiona. Našla ga je u portugalskom Farenseu. Momak koji ima 28 godina iza sebe ima fantastičnu sezonu. Na 36 utakmica dao je 14 golova uz četiri asistencije. Ipak, za njegov angažman najzaslužniji je trener Vladan Milojević koji ga zna iz sasvim druge epizode.

Informer

U vreme dok je Milojević bio u Saudijskoj Arabiji, i Bruno je nastupao za Damak. Svojim partijama potpuno je kupio srpskog stručnjaka, koji je i kasnije nastavio da prati njegovu karijeru. Ovog leta, preporučio ga je rukovodstvu Crvene zvezde, koje je podržalo njegovu ideju. Posao je sklopljen na tri godine, uz opciju produženja saradnje na još godinu dana, a transfer iznosi 2.000.000 evra.

Brazilac deluje kao fini momak, bez skandala u karijeri ili u životu. Stabilan i pouzdan, upravo je ono što Milojević ceni. Pre svega da bude dobar čovek, pa onda koristan fudbaler. Ne voli napadač previše da se eksponira, nije često davao izjave ili intervjue, ali po njegovim fotografijama, da se zaključiti čemu je posvećen.

"Rođen sam da budem jak i pobednik. Odgojen sam u poniznosti i spreman sam da se borim protiv zla" napisao je Brazilac za sebe u opisu jedne od fotografija na kojoj sam pozira. 

Baš takav će biti potreban Zvezdi - jak, hrabar i sa pobedničkim mentalitetom. Jer sao takve crveno-beli prepoznaju, priznaju i pamte. Svi ostali brzo potonu. Sudeći po njegovoj karijeri, morao je jako da se bori ceo život. Nikada mu nije išlo lako, ali je stepenicu po stepenicu, konstantno napredovao. Odrastao je u Sao Paulu i među hiljadama dečaka koji svakodnevno igraju fudbal po brazilskim favelama i prašnjavim ulicama, našao je mesto u velikom klubu. Tamo je prošao mlađe kategorije, ali se nije dugo zadržao.

Put ga je dalje vodio u Palmeiras, pa u Portogezu. Svako Brazilac koji nesšto vredi vrlo brzo nađe put ka Evropi, pa tako je i on. Prvi inostrani angažman bio mu je u Ukrajini, a onda je stigao u Portugal, zemlju koja mu i po stilu fudbala i po jeziku i po mentalitetu mnogo više prija.

Nastupao je za Vitoriju Gimaraeš, a onda je kao i mnogi drugi, otišao za novcem i igrao u Arabiji. Najbolji potez mu je bio kada se vratio u Farense i to mu ej bio najbolji potez u karijeri. Imao je fantastičnu sezonu, koja ga je i preporučila Crvenoj zvezdi. Nema dileme da je Zvezda vrhunac njegove dosadašnje karijere. 

Prvi put će imati priliku da se pokaže na velikoj sceni, jer će crveno-beli sigurno učestvovati u nekom od evropskih takmičenja, samo je pitanje Ligi Evrope ili Ligi šampiona.
Sa njim u Beograd stiže i njegova lepša polovina Rajla Duarte. Njih dvoje će uskoro psotati roditelji, tako da je ovo očigledno Brunova godina i na privatnom i na poslovnom planu. 

Tagovi:
FK Crvena zvezda pojačanje bruno duarte