16.07.2024.

15:24

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezdino dete ne krije oduševljenje: Jedva sam dočekao crveno-beli dres!

Rođeni Nišlija je prošao sve mlađe kategorije u crveno-belom, a sada se, nakon neuspešne epizode u Troji vraća na "Marakanu" kao zreo i formiran fudbaler.

- Još ranije sam pomenuo koliko sam presrećan što sam se vratio. Osećam se fenomenalno i pokušavam da uživam u svakom danu što je više moguće. Dugo nisam bio ovde i mogu slobodno da kažem da sam jedva čekao da ponovo obučem Zvezdin dres - rekao je Ilić za klupski sajt.

Informer

Ilić i sportski direktor Mitar Mrkela na promociji igrača

Sjajni napadač je pomogao crveno-belima u osvajanju prvog ovogodišnjeg trofeja na prijateljskom turniru u Rusiji.

Ističe da Crvena zvezda svaku utakmicu igra kako bi pobedila, bez obzira na takmičenje ili značaj.

- Osvojili smo turnir, što je naravno bio i cilj. Svaku utakmicu koju igramo, igramo da pobedimo, što mislim da je sasvim normalno. Pripreme su bile teške, pogotovo na Zlatiboru. Ali, što se mene tiče, uvek kažem da je bolje da sada bude teško nego u toku sezone - objasnio je reprezentativac u mlađim uzrastima.

Iako nije nosio dres voljenog kluba, priznaje da je pomno pratio sve utakmice u Ligi šampiona i domaćem šampionatu.

- Koliko god sam mogao pratio sam, pošto sam u tom periodu imao i svoje obaveze. Kada god bih bio slobodan, pratio bih utakmice. Takođe, čuo sam se sa tadašnjim igračima. Mislim da se dosta toga promenilo i samo se nadam da će biti još bolje u budućnosti - kazao je Ilić.

Informer

Ilić u dresu Tventea 2021.

Naravno, nije mogao a da ne spomene sjajnu navijačku podršku koju Crvena zvezda uživa godinama unazad. Priznaje da je dobio mnogo poruka kada je ozvaničen njegov povratak na "Marakanu".

- Dobio sam dosta poruka, ali mislim da je to sasvim normalno, pošto je Crvena zvezda najveći klub u regionu. Nije mi to bilo čudno i mnogo mi znači. Znam da će biti uz nas od samog starta sezone. Uzbuđen sam pred prevu utakmicu i jedva čekam da ih ponovo ugledam na tribinama - zaključio je Ilić.