17.07.2024.

15:01

Foto: Starsportphoto©

Sport

Šok! Zvezda ostala bez važnog igrača, klubu 2.000.000 evra

Igrač je sa srpskim šampionom imao ugovor na još dve godine, ali zbog supruge, koja je jako želela da ide u Prag, doneo je ovu odluku. 

- Postigli smo dogovor sa Crvenom zvezdom oko transfera Pitera Olanjinke. Uskoro će doći na lekarske preglede - rekao je Jarislav Tvrdik.

Informer

 

Češki klub poslao je najpre 1,5 miliona evra, ali Zvezda je insistirala na više novca. Slavija je podigla ponudu i na kraju je dogovor postignut. Olanjinka je tako ispunio želju svojoj porodici.

Nigerijac je u Zvezdu stigao upravo iz Slavije pre godinu dana kao slobodan igrač. Za srpskog šampiona odigrao je 43 meča i dao 12 golova uz sedam asistencija. Navijače je posebno kupio golom i asistencijom protiv Partizana u polufinalu Kupa ovog proleća. Njegova uloga u timu je porasla dolaskom Vladana Milojevića. Trener ga je i u sezoni pred nama računao na levom krilu. 

Informer

Ipak, iz privatnih razloga, Olanjinka je u poslednje vreme često govorio da bi voleo da ode. Vršio je pritisak na upravu, koja je na kraju popustila i dala mu odrešene ruke, uz adekvatnu nadoknadu.