17.07.2024.

19:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda brusi formu u Rusiji! Crveno-beli dobili pozivnicu za Superkup VTB lige!

Planirala je Crvena zvezda da tokom priprenog perioda učestvuje na turniru u Dubaiju, ali je on nakon pregovora sa Evroligom propao. Ipak, crveno-beli će imati šansu da nastupe na jednom takmičenju pre nego što počne naredne sezona budući da će je danas na Mali Kalemegdan stigla specijalna pozivnica iz VTB Lige. 

Naime, kako je zvanično objavljeno Crvena zvezda će biti jedan od dva gosta na Superkupu ovog regionalnog takmičenja. Mečevi su na programu od 11. do 14. septembra, a pored srpskog šampiona, pozivnicu je dobio i turski Bešiktaš. 

"Tradicija je da nova sezona VTB lige krene utakmicama Superkupa, u kojem učestvuju i neki klubovi iz inostranstva. Ove godine u Moskvu će doputovati aktuelni šampion ABA lige, srpska Crvena zvezda, koja je učesnik Evrolige, kao i jedan od najpopularnijih turskih klubova Bešiktaš", navodi se u saopštenju VTB lige. 

Pored šampiona ABA lige i Bešiktaša, na Superkupu će učestvovati četiri ruska tima koja su bila najbolje plasirana u VTB ligi prošle godine - CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotiva Kubanj. 

Učešće na VTB Superkupu pre dve godine upisao je i Partizan koji je 2022. zauzeo četvrto mesto. Na istom turniru učestvovala je i Mega koja je bila šesta.