19.07.2024.

19:05

Foto: ATA Images

Sport

Milojević: Pozivam navijače da dođu u što većem broju

Crvena zvezda prvo kolo Superlige Srbije igra u subotu na domaćem terenu protiv debitanta Jedinstva iz Uba.

- Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da obore rekord iz 2014. godine kad je na premijeri sezone bilo 22 hiljade ljudi. Ko god može da dođe da nas podrži, nadam se da će to i učiniti, a mi se svakako naše publike jesmo uželeli. Nadam se i da su oni nas, uprkos tome što je jul, toplo, godišnji odmori, vikend. Ko god došao, hvala mu - počeo je Milojević.

Imao je Milojević mnogo reči hvale za ekipu Jedinstva kojoj je čestitao ulazak u Superligu.

- Velika je to stvar i zasluge svakako idu ljudima koji vode klub. Siguran sam da imaju potencijal za ovo takmičenje i želim im da ostanu u ligi. Imaju veliki broj mladih i zanimljivih igrača. Mnogi od njih su već igrali u inostranstvu, neki samo u Srbiji, ali svakako su dobro poznata imena - Sise, Fereira, Denić, Dubljanić, Stojanović... Mislim ipak da im je najveći adut kolektiv, uz trenera koji je dugo bio u Italiji i koji je pravi taktičar. Biće zanimljiva i atraktivna utakmica. Ovo je početak sezone, ekipe još uvek nisu skroz uigrane i zato ne znamo šta možemo da očekujemo. Verujem da će biti zanimljivo, ali ne i lako - dodao je Milojević.

Govorio je  i o potencijalnom debiju Bruna Duartea i bonus igračima.

- Ne znam da li će Duarte debitovati sutra. Trenira sa nama, nedavno se priključio, biće u protokolu, ali da li će zaigrati - videćemo. Što se bonusa tiče, mi imamo veliki broj mladih igrača, a sve zavisi od taktike i protivnika ko će od njih da se nađe na terenu. Ne mora da znači da ćemo sutra imati samo dva bonusa na terenu - istakao je Milojević.

Osvrnuo se i na kadrovsku situaciju u klubu.

- Ne znam da li će neko sutra da propusti premijeru, ali treba uzeti u obzir da smo odradili specifične pripreme, jer se veliki broj reprezentativaca tek u Rusiji priključio kada smo već uigravali ekipu. Propustili su bazični deo i videćemo da li nekome treba jošš treninga da dođe u fizički željenu formu. Svakako imamo veliki fond igrača i s te strane ne postoji problem - podvukao je Milojević.