20.07.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Legendarni fudbaler uveren! Milijaš: Zvezda će opet biti šampion

Ekipa sa "Marakane" počeće danas novu sezonu utakmicom protiv Jedinstva sa Uba od 20 časova na "Marakani". Izabranici Vladana Milojevića branioci su titule, koju su osvajali poslednjih sedam godina. Milijaš nema dilemu da će u proleće naredne godine ponovo biti slavlje u Ljutice Bogdana.

- Siguran sam da će Zvezda i osmi put zaredom biti šampion. Ima dobar tim, neki igrači su otišli, ali ostala je većina nosilaca igre. Tu su igrači poput Mirka Ivanića, Gelora Kange, Aleksandra Kataija i još nekih koji odlično poznaju domaću ligu. Mnogo toga su doneli Zvezdi, a dodatna uloga im je da novajlijama olakšaju adaptaciju. Uputiće ih gde su došli, kakva je liga, kakav je klub i šta se od njih očekuje - kaže Milijaš za Informer.

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

Prema njegovim rečima, Zvezdina forma još nije na najvišem nivou, ali se očekuje da bude kad dođe vreme utakmica u plej-ofu Lige šampiona.

- Stručni štab je imao, uslovno rečeno, problem što nisu svi igrači bili na pripremama. Reprezentativci su se kasnije okupljali, novajlije su dolazile ili dolaze i dalje, tim se menja. Još nije iskristalisano kako će zaista izgledati i forma nije na vrhuncu. Ipak, očekujem da će u naredni mesec dana, koliko ima do ključnih utakmica, Zvezda kroz mečeve da podigne nivo igre. Igrači koji su tek došli do tada bi trebalo da se uklope i nadomeste odlaske Bukarija, Stamenića i ostalih igrača koji su mnogo donosili klubu - smatra Milijaš.

Početak takmičenja, barem na papiru, ne bi trebalo da bude previše težak za Zvezdu. Ima prilično lak raspored, jer joj posle Jedinstva dolazi Mladost iz Lučana, a zatim sledi gostovanje Tekstilcu, pa meč sa Novim Pazarom na "Marakani"...

Aktuelni trener omladinaca Zvezde upozorava da crveno-beli nikog ne smeju da potcene.

- Prošle sezone smo videli koliko se Zvezda mučila u jednom periodu, gubila utakmice koje je unapred verovala da će dobiti. To je upozorenje da nikog ne sme da potceni. Standardno su teški mečevi protiv Vojvodine, TSC, Partizana, pa i Čukaričkog. Mada, ko god igra protiv Zvezde, gleda barem da ne izgubi. Timovi se nabiju pozadi u nizak blok, i često je mučenje dati im gol. Ni sa kim neće biti lako - objašnjava Milijaš.