20.07.2024.

15:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda gazi od početka! Crveno-beli bez poraza na premijeri u poslednjih 10 godina

Naime, crveno-beli u poslednjih deset godina na premijeri imaju gotovo savršen bilans i broje osam pobeda uz samo dva nerešena ishoda. Ostali su uskraćeni za sva tri boda na startu sezone 2021/22. kada je Vojvodina odolela aktuelnom prvaku i za Novi Sad otišla bez primljenog pogotka (0:0). Pet godina ranije je Napredak iz Kruševca napravio veliko iznenađenje na "Marakani", te je golovima upravo budućih fudbalera Crvene zvezde, Marka Gobeljića i Alekse Vukanovića, ostao neporažen i osvojio bod na premijeri (2:2).


Najčešća mušterija kluba sa Marakane je bio Radnički iz Niša koji je bio Zvezdin rival u tri navrata u poslednjih deset godina, a srpski šampion je trijumfovao u svim duelima uz gol razliku 9:0. Zanimljivo, u navedenom vremenskom periodu su crveno-beli samo jednom gostovali i zabeležili ubedljiv trijumf protiv OFK Beograda (6:2), koji je upravo u sezoni 2015/16. ispao iz elitnog društva. Na stadionu "Obilića" je tim sa Karaburme vodio na poluvremenu rezultatom 2:0, međutim Zvezda je konsolidovao redove, napravila čudesan preokret i na kraju slavila sa četiri gola razlike. 

Informer

Prethodne sezone je Crvena zvezda "petardom" otvorila sezonu protiv Vojvodine, a strelci za tim koje je sa klupe predvodio Barak Bahar su bili Žan Filip Kraso dva puta, Vladimir Lučić i Osman Bukari po jednom, dok jedan od golova išao na dušu gostujućeg fudbalera Radomira Milosavljevića.