20.07.2024.

16:39

Foto: Starsportphoto

Sport

Izmišljene povrede i pretnje! Informer otkriva detalje sage Olanjinka - Zvezda

Krajem prošle sezone sve je delovalo savršeno. Olanjinka je bio jako važan igrač u sistemu Vladana Milojevića i trener je apsolutno računao na njega i za sezonu pred nama. Ništa nije ukazivalo da krilni napadač želi da ide, a onda se preko noći sve promenilo.

Informer

 

Prema saznanjima Informera, sve je počelo kada je pred odlazak na odmor došao kod trenera Vladana Milojevića u kancelariju i zamolio ga za dodatna tri dana odsustva.

- Olanjinka se pojavio kod Milojevića i lepo ga zamolio da mu dozvoli da ostane tri dana duže sa porodicom. Inače je primer pravog profesionalca, nikada ne traži ustupke i trener u tome nije video ništa loše. Dao mu je dozvolu, čestitao mu još jednom na dobroj sezoni i lepo su se rastali. Otišao je Nigerijac, a problemi sa njim počeli su dva dana kasnije. Zvao je redom ljude iz uprave i tražio da ide iz kluba. Kao razlog naveo je da mu je supruga trudna i da želi da bude uz nju u Pragu - objasnio je naš izvor. 

Iz kluba mu je rečeno da ne može da ide, da je potreban u timu i da računaju na njega, te da mora doći na pripreme da se spremi za sledeću sezonu. Pravi problemi počeli su tek tada.

- Olanjinka je pošao sa ekipom na Zlatibor, ali je prvog dana rekao da ga nešto boli, probada u grudima i guši. Otišao je kod lekara i ispostavilo se da je zdrav. Dan kasnije kad je trebalo da ide na trening, poručio je da ga bole leđa. Opet je pauzirao i nije radio ništa. Kad se ispostavilo da su mu leđa u redu, izmislio je novu povredu. Rekao je da ima problem sa kolenom i opet je otišao kod lekara. Tada su iz kluba hteli da mu uzvrate na provokacije i zamolili su doktora da mu kaže da to samo operacija rešava. Nakon tih reči, Olanjinka je naprasno ozdravio i vratio se treninzima - istakao je naš izvor.

Informer

 

Uprava Zvezde sada je jasna u stavu da igrač ne može da ide, mada je pitanje do kada će se držati toga. Poslednji štos kojem je igrač pribegao su navodne pretnje od strane navijača.

- Došao je u klub i rekao da navijači prete njegovoj porodici na društvenim mrežama i da želi da ode. Šteta je što klub nema više novca, pa da mu, kao što bi neki Bajern uradio, kaže - ostaješ ovde, nećeš igrati. Ovako neko rešenje će morati da nađu. Ili će igrač da popusti ili klub. Problem je što ako klub popusti, šalje poruku ostalim igračima da i oni tako mogu da vrše pritisak - zaključio je naš izvor.

Epilog će uslediti narednih dana. Ono što Zvezdi takođe bitno jeste da ima za igrača ponudu Slavije u iznosu od 2.000.000 evra. Ako baš ne bude rešenja, barem će nešto zaraditi na njemu. Olanjinka je prošlog leta došao upravo iz Slavije u Zvezdu kao slobodan igrač. Odigrao je 43 utakmice i dao 12 golova uz sedam asistencija.