20.07.2024.

19:16

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kraj: Zvezda ubedljiva na premijeri!

Crveno-beli su branioci trofeja i cilj im je i ove sezone da ponove uspeh. 

CRVENA ZVEZDA - JEDINSTVO  4:0 (2:0) 

Strelci: Ndijaje 18, 23, Katai 53, Duarte 70
Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet: 10.000

Sudija:  Miloš Milanović

Žuti kartoni: Ndijaje - Fereira

Crvena zvezda (4-2-3-1): M.Ilić - Mimović, Điga, Stojić, Rodić - Dalsio, Hvang (od 80. Prucev) - Puma (od 68. Jovanović), L.Ilić (od 46. minuta Šljivić), Katai (od 68. Kanga) - Ndijaje (od 68. Duarte)

Trener: Vladan Milojević

Jedinstvo (4-4-2): Jovanović - Doderović, Radivojević, Sezej, Golubović (od 80. Bošković) - Dimitrić (od 80. Runjajić), Pereira, Miladinović, Stojanović (od 59. Rakić) - Perez (od 87. Stevančević), Milanović (od 59. Saidov).

Trener: Ivan Radovanović 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. minut - KRAJ! 

87. minut - Prete Ubljani nakon kornera, Pereira je poslao centaršut u srce kaznenog prostora, ali je tamo reagovao Stojić. 

Informer

 

84. minut - Svi čekaju kraj na "Marakani"...

80. minut - Pruža Vladan Milojević  u finišu meča šansu i Jegoru Prucevu koji se na "Marakanu" vratio nakon dobre epizode prošle sezone u Celju. 

79. minut - Još jedan dobar nalet crveno-belih, kombinovali su najmlađi na terenu Mimović i Jovanović, reagovao je u poslednjem momentu Sezej. 

74. minut - Mnogo prekida na "Marakani" u ovim momentima, deluje da su se crveno-beli zadovoljili sa četiri gola u mreži Jedinstva, sa druge strane Ubljani žele da upišu svoj prvenac u Superligi. 

70. minut - GOOOOOOL! Bolji debi za Duarte nije mogao da postoji... Prvi kontakt sa loptom za Brazilca i odmah pogodak, Zvezda ima ubedljivu prednost - 4:0. 

69. minut - Trostruka izmena Crvene zvezde, na terenu su debitanti Bruno Duarte i talentovani Lazar Jovanović, kao i Gelor Kanga. Na klupu se sele Puma, Katai i Ndijaje. 

67. minut - Solidan pokušaj Pume Rodrigeza sa distance, imao je reprezentativac Paname prostora da šutira, pomučio se Jovanović da zaustavi njegov udarac. 

Informer

 

65. minut: Nešto mirniji period igre, mada se Crvena zvezda u potpunosti pita. Gleda da mirno privede utakmicu kraju. 

59. minut - Trude se Ubljani i dalje da igraju otvoreno i dođu do gola, ali jasno je da to suštinski ništa ne bi promenilo. Pitanje je mogu li i do počasnog pogotka.

53. minut - GOOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 golom Aleksandra Kataija. Asistirao mu je Hvang, pošto je prošao kroz odbranu Jedinstva. 

49. minut - Šljivić je nezgodno pao na nogu Doderovića, a ovaj je ostao da leži na zemlji. Ukazana je mu je lekarska pomoć i vratio se u igru.  

46. minut - Utakmica je nastavljena. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Serija kornera za domaćina u prvom poluvremenu, već osam su ih izveli izabranici Vladana Milojevića. Ipak, Ubljani se dobro brane od Zvezdinog prekida. 

43. minut - Zapretila je Crvena zvezda ponovo u finišu prvog poluvremena, ovoga puta nakon prekida. Katai je srušen na 30ak metara od gola, slobodan udarac izveo je Hvang, morao je da reaguje Jovanović i loptu izbaci u korner. 

Informer

 

40. minut - Serija sjajnih poteza Ognjena Mimovića, sjurio se talentovani bek Zvezde u kazneni prostor i poslao povratnu loptu za Ilića, ali je povratnik u crveno-beli dres gađao daleko preko gola. Šteta.. Propala je još jedna dobra šansa domaćina. 

37. minut - Novi dobar napad domaćina, ovoga puta je opasnost stigla sa desne strane gde je bio Puma Rodrigez, na vreme izlazi Jovanović i seče centaršut za Ndijajea. 

33. minut - Očekivano, opao je ritam utakmice nakon drugog gola Crvene zvezde. Opreznija je četa Vladana Milojevića budući da ima sve u svojim rukama. 

29. minut - Nesiguran je bio Jovanović nakon centaršuta Pume Rodrigeza, lopta je stigla do Kataija, ali loše je gađao kapiten Zvezde. Imao je mladi golman mnogo sreće sada... 

26. minut - Muče se Ubljani da iznesu loptu sa svoje polovine, visok presing Zvezde tera ih na veliki broj grešaka. Sada je Kataija morao da ruši Pereira, dobija vezista Jedinstva žuti karton.  

23. minut - GOOOOOL! Sada je uspeo Šerif, drugi gol za samo pet minuta, Crvena zvezda ima 2:0 protiv Jedinstva. Odlično je Senegalac pročitao igru, ušao u prostor ispred Sezeja i nakon dodavanja Ilića lako matirao Jovanovića. 

21. minut - Malo je falilo da isti igrač duplira prednost crveno-belih! Ndijaje se okrenuo i sa desetak metara gađao ka golu Vukašina Jovanovića, lopta odlazi tik pored stative... 

18. minut - GOOOOOL! Vodi Crvena zvezda golom Šerifa Ndijajea! Sjajno se Senegalac snašao u kaznenom prostoru Jedinstva nakon centaršuta Ognjena Mimovića - 1:0!

16. minut - Kratak predah na "Marakani" budući da je reagovala lekarska ekipa nakon sudara Milanovića i Đige. 

15. minut - Izuzetna dubinska lopta Dalsija za Milana Rodića, usledio je centaršut za Ndijajea, ovoga puta dobro reaguje Sezej, novi korner za crveno-bele. 

12. minut - Pokazao je Puma Rodrigez svoj zaštitni znak - brzinu. Momak iz Paname pobegao je Sezeju, poslao centaršut u peterac gde je ispred Ndijajea reagovao Radivojević. Nižu se šanse crveno-belih, ali Ubljani za sada odolevaju. 

10. minut - Evo je prva opasnost pred golom Crvene zvezde, Dalsio je izgubio loptu u opasnoj zoni, Doderović i Dimitrić su kroz dva pasa stigli do kaznenog prostora i uposlili Miladinovića, ali je "desetka" Jedinstva gađala daleko preko gola. 

Informer

 

9. minut - Novu priliku stvara Luka Ilić... Povratnik na "Marakanu" najviše je raspoložen na startu u uvodnim minutima meča, sada je oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, golman Jovanović je imao sreće da je lopta otišla pored stative. 

5. minut - Stravičan pritisak izabranika Vladana Milojevića, već tri kornera izvela je Zvezda! Ubljani se grčevito brane da sačuvaju svoju mrežu na startu utakmice. 

3. minut - VELIKA ŠANSA! 120 sekundi bilo je potrebno Zvezdi da zapreti Jedinstvu... Luka Ilić je pobegao svojim čuvarima, sačekao dodavanje Rodića, a potom šutirao. Nakon bloka lopta se odbila do Ndijajea, ali je i njegov šut pogodio jednog od defanzivaca gostiju, crveno-beli će imati korner. 

2. minut - Tek što je meč startovao crveno-beli odmah prete po desnom boku, Hvang je kombinovao sa Pumom, na pravom mestu je bio Golubović i loptu poslao van terena. 

1. minut - Utakmica je počela! 

Igrači oba tima izašli su na teren predvođeni glavnim arbitrom - Milošem Milanovićem. Crvena zvezda će u prvom poluvremenu napadati na gol ispod severne tribine što je atipično budući da je uglavnom to slučaj u drugom delu utakmice. 

PRE MEČA

19:55 - Loše vreme je verovatno uticalo na nešto slabiju posetu, ali očekuje se oko desetak hiljada ljudi na tribinama. I dalje ima navijača ispred stadiona, iako je pet minuta do početka utakmice. 

Informer

19:41 - Na "Marakani" je sve spremno. Generalni direktor Zvezdan Terzić otišao je u svlačionicu da pozdravi igrače i održi im govor pre početka prve ovosezonske utakmice.

19:30 - Ubljani večeras u Beogradu debituju u Superligi Srbije, a zadatak nije mogao da bude teži budući da će igrati protiv aktuelnog šampiona. 

19:22 - Trener Vladan Milojević rekao je uoči meča da ekipa crveno-belih još nije uigrana. Opširnije o tome možete čitati ovde.

Informer

19.13 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se za petoricu novajlija. Navijači će imati priliku da upoznaju golmana Marka Ilića,zatim štopera Nemanju Stojića, veziste Dalsija i Luku Ilića, kao i krilnog napadača Pumu. 

19:10 - Dobro došli na Informerov blog posvećen utakmici prvog kola Superlige Srbije, u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Jedinstvo sa Uba. Na našem sajtu možete iz minuta u minut pratiti šta se dešava na "Marakani".