22.07.2024.

10:16

Foto: Shutterstock/Starsportphoto/FK Crvena zvezda/Informer/Reuter

Sport

Gužva u vezi! Da li je Elšnik zaista potreban Crvenoj zvezdi?

Reč je o slovenačkom reprezentativcu, koji je bio odličan na proteklom Evropskom prvenstvu. Odigrao je u grupi 76 minuta protiv Danske, a onda po 90 protiv Srbije i Engleske. Zatim je u nokaut fazi protiv Portugala na terenu proveo 105 minuta i bio je odličan. Ključno je što je lagano izdržao taj tempo. 

Informer

 

Najbolji utisak svakako je ostavio protiv izabranika Dragana Stojkovića Piksija, kada je asistirao za gol. Ne bi bio prvi put da Zvezda dovodi igrače koji su upravo protiv nje ili nekog od naših timova bili odlični. Setite se samo Ifeanija Onjila, igrača Javora, koji je briljirao protiv crveno-belih na premijeri Super lige, a onda ga je klub sa "Marakane" angažovao i napadač je bio u najboljem slučaju prosečan.

Nećemo ovaj put porediti Elšnika sa bilo kojim igrače koji je prošao kroz Zvezdu, samo se postavlja jednostavno pitanje, je li zaista potreban timu Vladana Milojevića? Neprokosnoven u timu je In Bom Hvang. Korejac je verovatno najbolji pojedinac u Zvezdi i dok je on tu, sigurno će igrati. Ovog leta stigao je i Dalsio, fudbaler na kojem je insistirao upravo Milojević. Njih dvojicu je upario na premijeri protiv Jedinstva i mada Ubljani nisu reper, dobro je to izgledalo. 

Informer

Uz Hvanga i Dalsija, poziciju veznjaka pokriva i reprezentativac Srđan Mijailović. prošle sezone igrao je i na desnom beku, ali veza mu više leži i tu se najbolje snalazi. Uz to je vrlo korektan, odrađuje sve što se od njega očekuje. Ne smemo zaboraviti ni Gelora Kangu, koji je godinama tu i jedan je od miljenika navijača. Kad imate četvoricu igrača na toj poziciji i svaki smatra da zaslužuje da igra, čini se da peti samo stvara gužvu. 

Naravno, uvek će sportski sektor reći da je igrač dobrodošao, reprezentativac, je, dobar, a Zvezda igra na tri fronta i potrebna joj je jaka rotacija. Doduše, nije kraj prelaznog roka, može da se desi i da neko ode. Hvang ima odrešene ruke da napusti klub ako stigne ponuda iz neke od liga petice. U tom slučaju, transfer Slovenca bi imao više smisla.

Informer

 

Do ovg prvenstva, Elšnik nije mogao da se pohvali blistavom karijerom. Ponikao je u Alumniju, ali je jako rano otišao u Englesku. Sve vreme je zvanično bio član Derbi Kauntija, mada je vreme provodio po pozajmicama. Nastupao je za Svindon, Mansfild i Nortempton. Od jula 2019. godine do januara 2020. godine bio je bez kluba, a onda ga je tadašnji vlasnik Olimpije doveo u klub iz Ljubljane. To mu je oživelo karijeru, pošto je psotao standardan u timu, a počeo je da igra i za reprezentaciju. Zvezda bi mu bila najsvetlija tačka do sada.