23.07.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpski prvak još nije rešio pitanje sponzora! Zvezda čeka osam miliona evra od Rusa

Pomenuta kladionica je, inače, u vlasništvu britanske kompanije, tako da crveno-beli ovaj poslovni potez pravdaju i rečima da ne žele da prekinu saradnju s braćom Rusima nauštrb ugovora sa Ostrvljanima.

- Zvezda je veliki brend, igra evropska takmičenja i mnogi bi voleli da sarađuju sa njom. Uz to, oni koji se ozbiljno bave poslom prate situaciju na tržištu i znali su da klubu ovog leta ističe ugovor sa "Gaspromom". Tako je na "Marakanu" stigla ponuda vredna šest miliona evra po sezoni. Rukovodstvu je to bila primamljiva cifra jer je u poslednjoj godini ugovora sa Rusima imala pet miliona evra. Međutim, u Zvezdi veruju da će od ruske kompanije dobiti više prilikom potpisivanja novog ugovora, a i ne žele da izdaju Ruse zbog Britanaca - objasnio je naš izvor.

Informer

Čelnici Crvene zvezde

Ovog leta istekao je aktuelni ugovor crveno-belih i naftnog giganta. Pregovori u vezi sa obnovom saradnje su u toku. "Gasprom" je poslao ponudu ekvivalentnu onoj koja je bila do sada, odnosno pet miliona evra, ali Zvezda time nije zadovoljna i traži više novca.

- Saradnja traje godinama i u početku je "Gasprom" bio potrebniji Zvezdi, ali situacija se promenila. Zvezda je napredovala, postala je redovan učesnik evropskih takmičenja i njen logo na dresu vidi maltene ceo svet. S druge strane, zbog političke situacije u Rusiji kompanije poput "Gasproma" nemaju izlaz u Evropu. Jedini način da se logo "Gasproma" vidi širom Evrope jeste preko dresa Crvene zvezde. Zbog toga klub želi više od pet miliona evra i nada se ponudi od osam miliona evra - ističe naš izvor.

Posao bi trebalo da bude dogovoren u narednom periodu, a spekuliše se o ugovoru na četiri ili pet godina.
- Klub je napravio nove dresove sa logom "Gasproma" jer su uvereni u nastavak saradnje. Sve bi trebalo i zvanično da bude rešeno u narednih mesec dana, odnosno pre počeka utakmica u Evropi. Osim nekih privatnih kompanija, Zvezda više nema sponzora - zaključio je naš izvor.