23.07.2024.

16:08

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Milojević može da bira! Zvezdin tim krcat bonusima

Od ukupno 33 prvotimca, čak 16 je prošlo kroz mlađe kategorije kluba. U timu se nalaze Uroš Spajić i Srđan Mijailović, a interesatno je da je upravo tu generaciju predvodio sadašnji šef stručnog štaba - Vladan Milojević. Obojica su se nakon karijere u inostranstvu vratila u Crvcnu zvezdu, a debitantske nastupe su zabeležili pre nego što su navršili 18 godina.  Najmlađu generaciju predvode Andrija Maksimović, Veljko Milosavljević i Adem Avdić. Prvi dvojac je imao priliku da vidi kako izgleda nastup na "Marakani" za seniorski tim, dok se Avdiću nije pružila šansa pošto se povredio po početku trenaćnog procesa sa prvom ekipom.

Informer

Od igrača koji su razvojni put prošli od Milorada Vilotića pa sve do Slađana Nikolića, Nenada Milijaša i Marka Neđića se očekuje da u budućnosti budu nosioci Zvezdinog tima, dok su nastupima u reprezentaciji stavili do znanja da "orlovi" imaju svetlu budućnost uz vršnjake iz Partizana, ali i ostalih srpskih klubova. Pored navedenih fudbalera, tu su još i Nemanja Stojić, Luka Ilić, Miloš Gordić, Ivan Guteša, Vladimir Lučić, Andrej Đurić, Nikola Knežević, Ognjen Mimović, Stefan Leković, Viktor Radojević i Jovan Šljivić. 

Na premijernoj utakmici protiv Jedinstva, Zvezda je na terenu imala pet bonusa, dok se u susretu sa Mladosti iz Lučana očekuje da se taj broj poveća. Posebno se tu ističu imena Nikole Kneževića i Stefana Lekovića, a mladi štoper je čak i bio strelac pobednosnog gola protiv Zenita u Rusiji.