23.07.2024.

17:46

Foto: EPA Images

Sport

Zvezda ostaje bez željenog pojačanja: Ne možemo da prodamo Elšnika!

Ambicije, a samim tim i dometi Crvene zvezde iz sezone u sezonu rastu. Velikan sa "Marakane" podigao je lestvicu kako u Srbiji, tako i u regionu, ambiciozna uprava nema nameru da stane i već neko vreme se šuška o potencijalnim pojačanjima koja bi mogla da stignu u Ljutice Bogdana. Na spisku želja našao se i slovenački reprezentativac - Timi Maks Elšnik, ali po svemu sudeći crveno-beli neće uspeti da dođu do njega.

Elšnik je bio jedan od najboljih u taboru Slovenije na prethodnom Evropskom prvenstvu, Zvezda je  započela pregovore sa Olimpijom, ali prvi čovek ljubljanskog kluba  - Adam Delijus, odbacuje mogućnost da se rastane sa iskusnim vezistom. 

Ne kriju u Olimpiji da je cilj plasman u grupnu fazu Lige konferecija, a tako nešto bilo bi znatno teže ukoliko bi Timi Maks Elšnik otišao put "Marakane". Iz tog razloga, iako bi prodajom svog veziste mogli dobro da zarede, u Sloveniji ne razmišljaju o prodaji. 

Informer

 

- Neću prodati Timija Maks Elšnika. Naš cilj je da igramo ponovo u grupnoj fazi Lige konferencije i zabeležimo dobre rezultate tamo. Iz tog razloga, ne možemo da prodamo Timija - rekao je Delijus za "Ekipa24". 

Nakon Evropskog prvenstva Timi Maks Elšnik privukao je pažnju brojnih klubova, želeli su ga zagrebački Dinamo, splitski Hajduk, pominjala se čak i Piza, ali je Crvena zvezda bila najkonkretnija u pregovorima. Bili su u Olimpiji na mukama kada je stigla ponuda sa "Marakane", ali od tog posla izgleda neće biti ništa.