23.07.2024.

18:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kapitalac sve bliži "Marakani"! Zvezda ušla u završne pregovore za bombastično pojačanje!

Uprava Crvene zvezde opekla se prošlog leta kada je iz Makabi Haife doveden trener - Barak Bahar. Iskusni strateg nije se pokazao na "Marakani", naprotiv, nakon samo šest meseci napustio je Ljuticu Bogdana, ali je u amanet srpskom šampionu ostavio veliko pojačanje Omrija Glazera. 

Visoki golman doveden je iz Izraela na insistiranje nekadašnjeg trenera, a dobro iskustvo sa Glazerom nateralo je crveno-bele da ponovo gledaju ka Premijer ligi. Već danima se šuška o interesovanju Crvene zvezde za krilnog napadača Makabi Tel Aviva - Felisija Milsona, a čitav posao mogao bi vrlo brzo da bude realizovan. 

Reprezentativac Angole rođen je 1999. godine, a boje Makabija brani od prošle godine kada je u Tel Aviv stigao u transferu teškom 700.000 evra. Dobra sezona u Izraelu podigla je cenu brzonogom ofanzivcu zbog čega žuto-plavi za njegovu slobodu traže oko 4.000.000 evra. Navodno, pregovori su zbog visine obeštećenja na kratko prekinuli, ali kako prenose izraelski mediji Zvezda i Makabi uskoro će sesti za pregovarački sto. 

Informer

 

Naime, trener Makabi Tel-Aviva - Žarko Lazetić, odlučio je da Milsona ostavi van tima za predstojeću utakmicu protiv Steaue u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Reprezentativac Angole jasno je stavio do znanja upravi kluba da želi na "Marakanu", a sve to nateralo je stratega žuto-plavih da ga poštedi narednog meča. 

"Vala sports" prenosi da je Crvena zvezda popravila prvobitnu ponudu za Milsona i tako naterala Makabi da porazmisli o njegovoj prodaji. Izraelci su svesni da je reprezentativac Angole nije zainteresovan za ostanak u klubu i spremni su da ga prodaju u slučaju dobre ponude, a sve su prilike da je takva stigla upravo sa "Marakane". 

Milson je karijeru započeo u Real Sambrili u Angoli, usledio je transfer u Leiksoš, nakon toga i Maritimo gde je napravio prve seniorske korake. Iz Portugala otisnuo se put Nižnjeg Novgoroda i Ankaragučua pre nego što je 6. jula 2023. godine pojačao Makabi Tel Aviv.