24.07.2024.

13:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Malo nedostaje do stotke! Zvezda neporažena u 21. veku protiv Mladosti, da li će uspeti da se upiše u istoriju?

Neverovatan podatak je da aktuelni srpski prvak u duelima protiv Mladosti nema poraz u 21. veku. Pritom, cifra od 96 golova dovoljno govori o tome koliko je Zvezda kroz istoriju bila dominatna protiv pomenutog kluba.

U prvenstvenim okršajima crveno-beli su dali 86 pogodaka protiv Lučanaca, a u nacionalnom Kupu deset. Upravo će naredni meč biti prilika da izabranici Vladana Milojevića dođu i do trocifrenog broja.

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

Najefikasniji susreti su okončani sa pet golova u mreži Mladosti, a prvi takav odigran je u sezoni 1996/97, kada je Crvena zvezda na gostovanju slavila 5:2.

Drugi put je "petarda" zabeležena u sezoni 2017/18, kada je tim predvodio upravo aktuelni šef stučnog štaba. Upisao se među strelce tada i Luka Ilić, koji se, nakon sedam godina, ovog leta vratio u matični klub, pa će imati priliku da se ponovo oproba sa starim znancima. 

Treći trijumf se desio četiri godine kasnije, pod kormilom Dejana Stankovića. Aleksandar Katai je sa tri postignuta gola briljirao u trijumfu od 5:1 nad Mladosti.

Crveno-beli su sezonu počeli pobedom nad Jedinstvom iz Uba (4:0), dok je ekipa Dejana Joksimovića kod kuće zabeležila poraz od povratnika u elitni rang, OFK Beograda (1:2).