24.07.2024.

22:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Domino efekat u Evroligi! Vezenkov se vraća u Olimpijakos, Petrušev u Zvezdu!?

Povratak Saše Vezenkova u Olimpijakos je, manje-više, gotova stvar. Bugarin je sa grčkim velikanom dogovorio istorijski ugovor na pet godina težak 20.500.000 evra. Uz to, nekadašnji MVP Evrolige od kluba će dobiti vilu, automobil i mnoge druge pogodnosti... Dakle, sve što mu je obećano crveno-beli su ispunili kako bi dobili dugo čekano pojačanje pod košem. 

Vezenkov se nakon kratke epizode u NBA ligi vraća u Pirej, a njegov dolazak mogao bi "kući" da pošalje srpskog reprezentativca - Filipa Petruševa! Nije tajna da se krilni centar već neko vreme nalazi na radaru Crvene zvezde, pregovori su uveliko u toku, ali da bi do dogovora došlo čekalo se da Saša Vezenkov ponovo obuče dres Olimpijakosa. 

Poznato je nedeljama već da budućnost Petruševa u Pireju zavisi od povratka Vezenkova. Odnosno, crveno-beli bi bili spremni da srpskom reprezentativcu izađu u susret i raskinu ugovor ukoliko se Bugarin priključi timu Jorgosa Barcokasa. Ni Petrušev nema ništa protiv povratka u Crvenu zvezdu, a svi presulovi za tako nešto sada su stečeni. 

Iako se tokom poslednjih dana pojavljivalo mnogo neproverenih informacija, agent srpskog košarkaša - Miodrag Miško Ražnatović, na svom nalogu na društvenoj mreži "X" otklonio je sve dileme i istakao kako se ništa u pregovorima Zvezde i Petruševa nije promenilo. 

Informer

 

"Da li je moguće da srpski mediji prenose ovo i tvrde da je transfer propao! Ko je izvor, 18 hiljada pratilaca? Nikakvih razgovora nije bilo niti će ih biti dok eventualno Olimpijakos ne dobije pojačanje na poziciji 4! To je zaključak od pre dve sedmice i ništa se nije promenilo…Nestvarno", napisao je Ražnatović. 

Dakle, sada kada je Olimpijakos dobio pojačanje na poziciji krilnog centra, Crvena zvezda može da započne pregovore sa Petruševim. Potencijalni povratak srpskog reprezentativca verovatno bi označio i kraj aktivnosti srpskog šampiona na tržištu budući da bi njegov dolazak kompletirao tim Janisa Sferopulosa. 

Dres Crvene zvezde ovog leta zadužili su Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan, Majk Daum, Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić.