25.07.2024.

17:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kapitalac stiže na "Marakanu"! Zvezda završila najveće pojačanje ovog leta

Prošlu sezonu Crvena zvezda okončala je sa duplom-krunom i tako ponovo pomerila lestvicu očekivanja. Svesni toga, čelnici srpskog šampiona krenuli su u osvežavanje igračkog kadra, nekoliko ozbiljnih pojačanja već je stiglo na "Marakanu", a sutra bi mogao da stigne - kapitalac. Kako prenose ruski mediji, krilni napadač Makabi Tel-Aviva, Felisio Milson, sutra će doputovati u Beograd na završe pregovore sa crveno-belima. 

Silno je Zvezda želela da angažuje reprezentativca Angole, ali je Makabi odbijao da pregovara. Ipak, nakon što je Milson iskazao želju da se preseli na "Marakanu", Izraelci nisu mogli više ništa. Otvorena je nova runda pregovora, a da je transfer blizu realizacije bilo je jasno u utorak kada brzonogi ofanzivac nije bio u sastavu žuto-plavih za meč u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Informer

 

Ruski mediji javljaju da je Milson bio na meti pojedinih klubova iz tamošnje Premijer lige, ali i Olimpijakosa, no sve zainteresovane strane odustale su zbog visokog obeštećenja koje je Makabi odredio. To nije odbilo Crvenu zvezdu, naprotiv, oduševljeni kvalitetima reprezentativca Angole, uprava srpskog šampiona poslala je ponudu tešku 6.000.000 evra i dogovorila transfer bombu za domaće standarde. 

Mislon je karijeru započeo u rodnoj Angoli u klubu Real Sambili, a prve profesionalne korake napravio je u Portugalu, odnosno, u dresu Maritima. Usledila je epizoda u Nižnjem, potom i Ankaragučuu pre nego što je 6. jula 2023. godine pojačao Makabi Tel Aviv. Prošla sezona bila je najbolja u karijeri reprezentativca Angole budući da je u svim takmičenjima postigao sedam golova i upisao 13 asistencija.