26.07.2024.

10:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Baharu nije valjao, a sad ga žele Izraleci! Zvezdin fudbaler blizu novog angažmana!

Vezista iz Zambije po svemu sudeći nije u planovima trenera Vladana Milojevića, a izgubio je status standardnog igrača kod njegovog prethodnika Baraka Bahara.

No, iako nije bio po meri ovom Izraelcu,  jeste čelnicima Hapoel Ber Ševe, kluba iz Barakove domovine, čiji je ovaj stručnjak u prošlosti bio trener. 

Informer

Kangva je u sezoni 2017/2018 bio član ovog kluba u mlađim kategorijama, ali nije uspeo da se izbori da ostane u njemu i u seniorskoj konkurenciji, upravo kod Baraka.

Zvezdi se nametnuo nakon dobrih igara u Arsenalu iz Tule, za koji je nastupao tri sezone i vredi istaći da je uglavnom bio standardan u sezoni 2022/23 u klubu iz Ljutice Bogdana. Poslednjih pola godine proveo je na pozajmici u Kortrajku, u kojem je na 12 utakmica upisao dve asistencije, a osim izrealeskog kluba za njegove usluge bili su zainteresovani i Borac iz Banjaluke, Ural i Dinamo iz Mahačkale.

Borbeni vezista odigrao je za Zvezdu ukupno 56 utakmica, postigao 12 golova i zabeležio devet asistencija, a ugovor ša šampionom Srbije ima do juna 2026. godine.