26.07.2024.

21:16

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Krilni napadač stigao na "Marakanu"! Milson novo pojačanje Zvezde!

Mladi krilni napadač je sa svetskim šampionom potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 27.

Doskorašnji igrač Makabi Tel-Aviva danas je doputovao u prestonicu naše države kako bi završio pregovore sa crveno-belima. Silno je klub iz Ljutice Bogdana želeo da dovede reprezentativca Angole u svoje redove, ali je izraelski tim odbijao da pregovara.

Ipak, nakon što je Milson izrazio želju da se preseli na čuvenu "Marakanu", Izraelci nisu mogli više ništa. Uprava aktuelnog srpskog šampiona poslala je bogatu ponudu i dogovorila transfer bombu za domaće standarde. 

- Za sada imam utisak da je sve kako treba, lepo sam dočekan, uzbuđen sam i jedva čekam da sve počne. Dobio sam dosta poruka od Zvezdinih navijača. Zaista mi se sviđa stadion. Najvažnije mi je da pomognem timu, ali uvek sam srećan kada na terenu mogu da driblam i igram jedan na jedan, to me ispunjava. Radiću kako bih pomogao ekipi što više mogu. Gledao sam dosta Zvezdinih utakmica, ali je večiti derbi poseban - istakao je Milson.

Novajlija u redovima crveno-belih istakao je da nema posebnog razloga zbog kog je izabrao da nosi broj 27 na svom dresu.

- Sviđa mi se taj broj - rekao je Milson.

Informer

Felisio Milson

Sportski direktor, Mitar Mrkela, smatra da će reprezentativac Angole doneti izuzetan kvalitet ekipi Vladana Milojevića.

- Veoma sam zadovoljan što smo potpisali igrača koji nam dolazi iz Makabi Tel Aviva - Milsona. Pratili smo ga dugo, čitavu prošlu sezonu. Odigrao je na visokom nivou, postigao sedam golova i zabeležio 13 asistencija. Bio je jedan od najboljih igrača, kako Makabija, tako i cele izraelske lige. To je igrač kog smo tražili, profil fudbalera koji će mnogo značiti našoj ekipi. Verujem da će se u Crvenoj zvezdi dobro snaći i odigrati i bolje od onoga što je prikazao u Makabiju - rekao je Mrkela.

Osvrnuo se Mrkela i na karakteristike 24-godišnjeg napadača, kao i na to da je Milson adekvatno pojačanje za utakmice na međunarodnoj sceni. 

- Tražili smo brzog igrača, fudbalera koji može da napadne prostor, Milson je takav igrač. Snalazi se dobro i na malom prostoru, a ima odličnu brzinu, koja će doprineti “ubojitosti” našeg timaDoveden je upravo zbog toga i zbog domaćeg prvenstva i Evrope, igrač je koji može i na jednom i na drugom planu da nam donese dodatni kvalitet - zaključio je Mrkela.

Milson je karijeru započeo u Real Sambrili u Angoli, usledio je transfer u Leiksoš, nakon toga i Maritimo gde je napravio prve seniorske korake. Iz Portugala otisnuo se put Nižnjeg Novgoroda i Ankaragučua pre nego što je 6. jula 2023. godine pojačao Makabi Tel Aviv.