29.07.2024.

06:20

Foto: prinstscreen

Sport

Na današnji dan: Zvezdina rapsodija na "Marakani"! (VIDEO)

Ostvarila je Crvena zvezda mnogo velikih evropskih pobeda, ali u srcima navijača posebno mesto ima duel protiv Kolhetija. Srpski velikan dočekao je predstavnika Gruzije na "Marakani" baš na današnji dan - 29. jula 1988. godine, a nakon 90 minuta spektakularnog fudbala četa Milorada Kosanovića slavila je sa 7:0 pred svojim navijačima. 

Iako je posao u prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA bio obavljen još sedam dana ranije u Gruziji, Crvena zvezda je silno motivisana ušla u meč na "Marakani". Na poluvremenu je bilo svega 1:0  za srpskog predstavnika, ali je u drugom usledio - spektakl. 

Miodrag Pantelić načeo je Kolheti u 28. minutu, Perica Ognjenović bio je dvostruki strelac pošto je Kvačakiju matirao u 45. i 47. minutu, a onda je usledila revija golova. Jovan Gojković povećao je na 4:0, da bi het-trikom konačan rezultat postavio Dragan Micić. 

CRVENA ZVEZDA: Jevrić - Bjegović, Bunjevčević, Dudić, Pecelj, Aćimović, Gojković, Ilić, Pantelić, Škorić, Ognjenović. Trener: Miodrag Kosanović 
KOLHETI: Kvučahia, Kobuladze, Kunteia, Kotidze, Torčinava, Gaginaidze, Inališvili, Kalandadze, Nozadze, Gvasalia, Makaradze. Trener: Sošo Pilia