29.07.2024.

18:09

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Sport

Kapitalac zvanično na "Marakani"! Otkrovenje Evropskog prvenstva zadužilo crveno-beli dres! (FOTO)

Ostavio je Timi Maks Elšnik sjajan utisak na nedavno završenom Evropskom prvenstvu braneći boje Slovenije. Uticalo je to na potražnju za iskusnim vezistom, a prva se njegovom bivšem klubu javila - Crvena zvezda. Dugo je Olimpija odolevala da proda Elšnika crveno-belima, ali je nakon višednevnih pregovora Vladan Milojević dobio dugo čekano pojačanje. 

Timi Maks Elšnik danas je predstavljen na "Marakani", sa srpskim šampionom potpisao je ugovor na četiri sezone, a u novom klubu nosiće dres sa brojem 21. 

- Veoma sa srećan. Zaista sam zadovoljan što je sve nakon nekoliko dana završeno u Beogradu. Iza mene je dugo leto, nakon Evropskog prvenstva i sage oko transfera konačno je sve završeno i mogu da se priključim ekipi - istakao je Elšnik.

Informer

 

Slovenački reprezentativac je otkrio da je u prethodnom periodu ispratio uspehe Crvene zvezde.

- Čuo sam dosta stvari o Crvenoj zvezdi i Delijama. Veoma sam srećan što sam ovde. Znam da je Zvezda osvajala prvenstvo prethodnih godina, kao i da je igrala u Ligi šampiona. Zvezda je jedan od najboljih timova, ako ne i najbolji u regionu. Veoma sam srećan što sam ovde. Navijači su najbolji, najglasniji i prave najbolju atmosferu. Radujem se danu kada ću kročiti na teren i osetiti sve to.

Imao je priliku Elšnik da se upozna sa novim saigračima.

- Juče sam upoznao nove saigrače, neke znam i od ranije. Nekoliko igrača je igralo u slovenačkoj ligi, pa smo bili protivnici na terenu. Takođe znam Vujadina Savića - pomoćnog trenera, ranije smo bili saigrači. Imao sam poprilično potpune informacije, a video sam i poznata lica, verujem da neću imati problem da se prilagodim.

Informer

 

Pratio je novi vezni fudbaler crveno-belih i poslednji meč na "Marakani".

- Gledao sam prethodnu utakmicu u subotu. Očigledno da to nije bio najbolji rezultat, ali tu sam da pomognem timu da to ispravimo i da budemo uspešni zajedno. Vezni sam igrač, vidim sebe na sredini terena, pokušavajući da kotrolišem utakmicu u našu korist, kao i da pronalazim napadače, kako bi mogli da postižu golove.

Za kraj novi fudbar našeg tima je imao poruku za navijače.

- Nadam se da će me dočekati širom raširenih ruku, verujem u to. Na svakoj utakmici ću davati sve od sebe za njih, svih sto posto svojih mogućnosti. Borac sam i verujem da će me voleti. To mogu da očekuju od mene i verujem da ćemo biti uspešni zajedno - zaključio je Elšnik.