31.07.2024.

23:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Oni prete Zvezdi na putu ka Ligi šampiona: Treba izbeći Galatu, APOEL ili Slovan po meri!

Nisu se fudbaleri Crvene zvezde proslavili na startu nove sezone pošto su već u drugom kolu Superlige Srbije upisali kiks na svom terenu. Lučanska Mladost otkinula je dva boda crveno-belima i to neposredno pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona. Pred Vladanom Milojevićem i njegovim izabranicima je mnogo rada, a borba za grupnu fazu elitnog takmičenja je, žargonski rečeno - pred nosom. 

Prvak Srbije će u ponedeljak na žrebu saznati ime rivala u plej-ofu kvalifijacija za Ligu šampiona, a spisak potencijalnih protivnika je od večeras i zvanično poznat. Crveno-beli su na klupskom sajtu objavili ko bi mogao da im stoji naputu za elitnom takmičenju i nameće se utisak da je najvažnije izbeći - Galatasaraj. 

Informer

 

Turski šampion se kvalifikacijama priključuje takođe u plej-ofu, prošle godine su ostavili sjajan utisak u elitnom takmičenju i duel protiv njih ne bi išao u korist crveno-belima. Istanbulski velikan je ovog leta angažovao Hakima Zijeha, Batšuaija, Elijasa Jelerta, a tu su Zaha, Mertens, Toreira i mnogi drugi. Kada na sve to dodamo rivalitet između navijača...

Ostali rivali su potencijalni budući da će na crveno-bele ići neko od pobednika četiri dvomeča u trećem kolu kvalifikacija. Jasno je da bi bilo dobro da to ne bude praška Sparta koja već mesecima igra sjajan fudbal, a da bi rival po meri mogao da bude tim iz dvomeča: Slovan-Apoel. 

POTENCIJALNI RIVALI CRVENE ZVEZDE U PLEJ-OFU ZA LIGU ŠAMPIONA:

Karabag (Azerbejdžan) - Ludogorec (Bugarska)

Galatasaraj (Turska)

Slovan Bratislava (Slovačka) - APOEL (Kipar)

Bodo/glimt (Norveška) - Jagielonija (Poljska)

Sparta Prag (Češka) - Steaua (Rumunija)