05.08.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Dobre vesti za crveno-bele: Olanjinka pomilovan, konkuriše za tim protiv Novog Pazara!

Uspela je Crvena zvezda, uz dosta muke, da savlada Tekstilac iz Odžaka i tako se vrati na pobednički kolosek nakon kiksa na "Marakani". Uprkos pobedi, prvak Srbije nije ostavio sjajan utisak na trošnom terenu u Bačkoj Palanci, a sve to predstavlja brigu za trenera Vladana Milojevića budući da crveno-bele kroz 10ak dana očekuje plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Veliki broj pojačanja stigao je na "Marakanu" tokom leta, no, za njihovu potpunu adaptaciju potrebno je vreme, a vremena - nema. Zbog toga se očekuje da se Milojević u narednom periodu osloni na proverene i uigrane snage zbog čega je trenera Crvene zvezde posebno obradovala vest da se u sastav vraća Piter Olanjinka. 

Brzonogi ofanzivac iz Nigerije ušao je u "rat" sa upravom Zvezde budući da je, na insistiranje žene, želeo da se vrati u Prag. Slavija je slala ponude na "Marakanu", ali su crveno-beli odbijali da ga prodaju. Olanjinka je izbegavao da trenira i na sve načine pokušavao da izdejstvuje transfer, umesto toga dobio je kaznu. 

Informer

 

Neko vreme je Olanjinka morao da trenira odvojeno od ostatka ekipe, a sada je sa "Marakane" stigla dobra vest. Naime, čelnici kluba i Vladan Milojević oprostili su Nigerijcu nedolično ponašanje. On je počeo da trenira sa timom i već narednog vikenda mogao bi da upiše prve minute u novoj sezoni protiv Novog Pazara. 

Olanjinka je na "Marakanu" stigao prošlog leta kao slobodan igrač, a u crveno-belom dresu upisao je 43 utakmice uz 12 golova i sedam asistencija. Posebno dobar utisak ostavio je tokom prolećnog dela sezone budući da mu je prijala saradnja sa Vladanom Milojevićem. 

Biće Nigerijac, ukoliko sve bude kako treba, ozbiljan adut Zvezde u borbi za grupnu fazu Lige šampiona.