05.08.2024.

09:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Dva kluba iz "liga petice" u borbi za Đigu! Štoper ide sigurno, stižu milioni

Delovalo je na momente da su crveno-beli završili prelazni rok i da neće biti više ni dolazaka ni odlazaka, izuzev Hvanga, koji ima odrešene ruke, ali nekada dođe ponuda koja se ne dobija. Takav je slučaj sa štoperom Naserom Đigom, koji je u Zvezdi bio na pozajmici godinu dana, a onda ga je klub otkupio od Bazela za 2,2 miliona evra.

Informer

Uz to je i dobio srpsko državljanstvo da bi mogao da ima ulogu bonus igrača. Sve je delovalo da je tu na duže staze, ali prema saznanjima Informera, broji poslednje dane u Zvezdi.

- Điga definitivno ide. Cena je 5.000.0000 evra i sa bonusima bi mogla da bude i 7.000.0000 evra. Dva kluba su u igri, a to su Lans i Kristal palas. Drži se u tajnosti čija će ponuda biti prihvaćena, jer neće ništa da rizikuje uprava dok transfer ne bude gotov, da nešto ne pokvari - objasnio je naš izvor.

Njegovim odlaskom, ostaće upražnjeno jedno mesto na poziciji štopera. Uveliko se priča o dolasku Vanje Drkušića na pozajmicu, ali čak i ukoliko se to desi, Zvezda ima plan koga će da gura na tu poziciju. 

Informer

- Nije još sigurno dolazi li Drkušić, ali ideja je da se na poziciji štopera isforsira mladi Stefan Leković. Odličan je igrač, samo je još mlad i nedostaje mu iskustva. Proveo je godinu dana u Viljarealu B, ali u Zvezdi bi sad mogao da dobije šansu i u Evropi. U budućnosti, to će biti igrač koji će otići za višemilionsku sumu u neku od liga petice - zaključio je naš izvor upućen u dešavanja.

Điga je u Zvezdi debitovao prošle jeseni na "Itihadu" protiv Mančester sitija u 1. kolu Lige šampiona. Ostavio je dobar utisak. Ukupno je za srpskog šampiona nastupao 32 puta i dao jedan gol uz dve asistencije.