05.08.2024.

21:09

Foto: Profimedia

Sport

Epski preokret! Zvezdina velika želja oblači crno-beli dres!

Žarko je Crvena zvezda prošlog leta želela Vanju Drkušića, ali je Soči uspeo da odoli svim ponudama sa "Marakane". Interesovanje srpskog šampiona nije nestalo ni tokom aktuelnog prelzanog roka, no, situacija se značajno promenila nakon Evropskog prvenstva. Slovenački reprezentativac ostavio je sjajan utisak na turniru u Nemačkoj, cena mu je značajno porasla čime je otišao van realnih dometa crveno-belih. 

Poslednjih dana se pojavila vest da bi Drkušić na kraju mogao da završi u Crvenoj zvezdi, ali kao pozajmljeni igrač. Slovenac je zapao za oko čelnicima Zenita koji žele da ga otkupe, a potom proslede na "Marakanu". Ipak, sa drugačijim informacijama barataju mediji iz Grčke budući da je snažni defanzivac sada najbliži dresu PAOK-a. 

Portal "Sport24" prenosi da je aktuelni šampion Grčke dogovorio lične uslove sa Drkušićem, odnosno, da su sada na redu pregovori između PAOK-a i Sočija. Rusi su, nakon ispadanja iz Premijer lige, prinuđeni da prodaju svog najboljeg igrača, a novac nije problem Soluncima koji žele da ojačaju tim za narednu sezonu. 

Informer

 

Navodno, Soči je spreman da Drkušića u Solun pusti po nešto manjoj ceni. Radi se o sumi od 3.500.000 evra, ali bez ikakvog odlaganja. Ukoliko PAOK pristane na dogovor slovenački reprezentativac vrlo brzo mogao bi da se preseli na "Tumbu" i podigne crno-beli dres. 

Drkušić je tokom minulog Evropskog prvenstva bio jedan od najboljih pojedinaca u timu Matjaža Keka. Privukao je Slovenac ogromno interesovanje klubova iz Evrope, a u jednom momentu je bio najbliži potpisu za Sevilju. Problem za Andalužane predstavljali su pregovori sa Rusima što, od početka ratnog sukoba u Ukrajini, većina klubova iz Evrope odbijaju da rade.