07.08.2024.

16:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bićemo još bolji! Mimović jasan pred meč sa Novim Pazarom!

Fudbalere Crvene zvezde u subotu očekuje novi izazov u Superligi Srbije. Nakon gostovanja Tekstilcu, izabranici Vladana Milojevića vraćaju se na "Marakanu" pošto će u okviru četvrtog kola od 20 časova na svom terenu dočekati Novi Pazar. 

Jedan od igrača koji je na najbolji način iskoristio promenu pravila, odnosno, uvođenje dva obavezna dva bonus igrača tokom svih 90 minuta je - Ognjen Mimović. Talentovani bek Crvene zvezde zadobio je poverenje Vladana Milojevića, a dobrim partijama na startu sezone i ušao u srce navijača. 

- Radujem se svakoj novoj utakmici, pogotovo kad igramo na Marakani pred našim navijačima. Bili smo ubedljivi protiv Tekstilca, tako da očekujem dobru partiju i protiv Novog Pazara, pred što više zvezdaša. Sezona polako hvata zamah, osećamo se sve uigranije, i verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji - rekao je Ognjen Mimović. 

Budući da je jedan od najmlađih u timu, Mimović je istakao važnost saveta koje dobija od starijih kolega i trenera. 

- Što se mene lično tiče, trudim se da što više napreduje i mnogo mi znače saveti trenera i starijih saigrača. Dosta sam opušteniji na terenu nego prethodnoh proleća i potrudiću se da pružim što bolje partije u nastavku sezone. Čekaju nas uskoro i kvalifikacije za Ligu šampiona, ali smo fokusirani isključivo na prvu narednu utakmicu i želimo da trijumfujemo. Kvalitetno radimo i sa pravom smo optimisti. 

Informer

 

Posebno mu je drago što su mu saigrači u prvom timu neki od igrača sa kojima je branio boje Crvene zvezde i u mlađim kategorijama. 

- Da ih ne nabrajam sad sve, ali zaista se kvalitetno radi i drago mi je što vidim mnogo nekadašnjih saigrača iz mlađih selekcija kako danas zajedno igramo i u prvom timu. Znamo da zvezdaši imaju poseban osećaj prema deci ponikloj u klubu i da vole da ih u što većem broju vide na terenu, a mislim da nikada ranije nije bio ovoliki broj igrača iz škole. U kombinaciji sa iskusnim domaćim igračima i kvalitetnim strancima, imamo formulu za uspeh - podvukao je Mimović.