10.08.2024.

22:19

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda deklasirala Pazarce, pojačanja odradila odličan posao!

Kakva utakmica na čuvenoj "Marakani"! Iako se u prvi mah činilo da će ovo biti samo jedan rutinski meč dve ekipe, na kojem će izabranici Vladana Milojevića minimalnom razlikom poraziti klub iz Novog Pazara, došlo je do potpunog obrta situacije, a zatim i do obrta tog obrta. 

Odmah po startu meča obe ekipe su krenule silovito. Pretili su crveno-beli, ali su Pazarci sa najverovatnije pet fudbalera u poslednjoj liniji pokušavali da blokiraju njihove napade. Greška u koracima kluba kraj Jošanice bila je već u devetom minutu igre, kada je njihovu odbranu probio Seol Jung Vu i posle sjajnog pasa Spajića poslao loptu u gol za 1:0!

Informer

 

Reprezentativac Južne Koreje podigao je atmosferu na popularnoj "Marakani", koja je dodatno doprinela ovom meču. Pokušavali su Pazarci nakon toga sa njihovim najvećim adutom, Ademom Ljajićem, da dođu do izjednačenja, ali im to nije polazilo za rukom do kraja poluvremena. 

Izabranici Vladana Milojevića su na odmor otišli sa minimalnom prednošću, ali ono što su realizovali po povratku sa istog, diglo je sve "delije" na noge. 

Ipak, u 51. minutu, radost vatrenih navijača Crvene zvezde pokvario je Opara, koji je na asistenciju Antvija poslao loptu u gol i izjednačio rezultat (1:1). Odmah su se Pazarci podigli i pojačali intezitet, a šef stručnog štaba Nikola Trajković je u kratkom vremenskom periodu iskoristio svih pet izmena. Taman kada su pomislili da su preuzeli terensku inicijativu i da imaju sve konce u rukama, šamar im je u 61. minutu meča "opalio" Brazilac Bruno Duarte!

Informer

 

Projektil 28-godišnjeg Elšnika podgrejao je već vruću atmosferu, a osam minuta nakon toga u strelcima mu se pridružio i Puma Rodrugez (4:1). Nakon njegovog pogotka jasno je bilo da će crveno-beli slaviti, i tako se vratiti u pobednički kolosek nakon remija sa Lučancima (2:2) u prošlom kolu domaćeg šampionata.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 4:1

Strelci: Seol 9, Opara 51, Duarte 60, Elšnik 80, Puma 86

Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 

Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad)

Žuti kartoni: Bačkulja, Adešina, Islamović

CRVENA ZVEZDA: Ilić -  Stojić, Spajić, Leković, Seol - Hvang, Elšnik - Prucev, Ivanić, Milson - Duarte. (4-2-3-1)

TRENER: Vladan Milojević

NOVI PAZAR: Pajović - Bjeličić, Mršić, Bačkulja - Bojat, Adešina, Islamović, Miletić - Antvi, Ljajić - Opara. (3-4-2-1)

TRENER: Nikola Trajković

KRAJ:

90. minut - KRAJ! Crvena zvezda savladala je Novi Pazar rezultatom 4:1 na "Marakani", u okviru 4. kola Superligre Srbije!

88. minut - Pokušavaju Alić i Ljajić da nađu poziciju za gol kako bi smanjili rezultat, ali bezuspešno. Zvezdina odbrana odlično blokira sve napade!

86. minut - Upisao se u strelce i Puma Rodrigez. Zvezda vodi 4:1!

85. minut - Novu izmenu pripremio je Milojević. Na terenu Luka Ilić umesto Ivanića.

Informer

 

80.minut - Au kakav projektil Elšnika za 3:1! Odlično je Slovenac poslao loptu u mrežu!

78. minut - Šutirao je Ivanić, ali neslavno. Lopta je otišla preko gola. 

77. minut - Crveno-beli su preuzeli terensku inicijativu, gotovo sva radnja dešava se ispred gola Novog Pazara. Odlično čuvaju loptu izabranici Vladana Milojevića. S druge strane, momci sa svetlo plavim dresovima posle izmena, pojačavaju intezitet.

75. minut - Nove izmene u ekipi Novog Pazara! Viktor Živojinović ulazi na teren umesto Antvija koji je na ovom meču odlično asistirao. Umesto Bojata na terenu Lakićević.

73. minut - Hvang je dodao sjajan pas ka Ivaniću, koji je bio tik pored gola, ali brani fantastični golman protivničke ekipe.

69. minut - Hvang je pokušavao da nađe poziciju za gol, šutirao je ali je lopta otišla preko gola. Ređaju se korneri za domaću ekipu. 

67. minut - Komična situacija na "Marakani", aut su u isto vreme izveli Olajinka i Ivanić, bile su dve lopte na terenu, ali je za dve sekunde sve rešeno. 

65. minut - Subjektivni osećaj je da je Piter Olajinka uneo pozitivnu energiju domaćim igračima. Više prilika je bilo ispred protivničkog gola, pokušavao je Nigerijac, ali rezultiralo je gol-autom.

63. minut - Menja i Vladan Milojević postavu crveno-belih. Umesto Milsona na teren uz ovacije "delija" ulazi Olajinka.

Informer

 

62. minut - Izmene u ekipi Novog Pazara! Aleksandar Mesarović umesto Opare na terenu, Sead Islamović izlazi, umesto njega Zličić.

60. minut - GOOOl! Zvezda ponovo vodi, Bruno Duarte za 2:1! Sjajan pas je poslao Puma ka Brazilcu koji je loptu sproveo u okvir gola. 

58. minut - Pokušavao je Milson da priđe protivničkom golu ali su ga okružili fudbaleri Novog Pazara. Hvang je šutao, ali neprecizno.

54. minut - Nikola Trajković menja, u igri je Semir Alić, dok umesto njega van terena izlazi Adešina. 

53. minut - Gužva je kod gola Novog Pazara, Elšnik je izveo korner, ali Pajović danas fantastično brani.

51. minut - GOOOL! Novi Pazar je došao do izjednačenja zahvaljujući fantastičnom pogotku Opare!

49. minut - Mirko Ivanić je poslao sjajan pas ka Duarteu koji je imao odličnu priliku, ali je šutirao pored gola jer je bio u ofsajdu. 

48. minut - Odmah po startu drugog poluvremena domaćini prete. Pokušao je Milson pa su Pazarci izblokirali napad. Nedugo zatim, lopta je opet bila kod Milsona koji je šutirao preko gola. 

48. minut - Utakmica je nastavljena. Vladan Milojević vrši tri izmene, umesto Stojića na terenu Điga, Puma će ući umesto Lekovića, Mimović u igri umesto Pruceva.

PRVO POLUVREME:

47. minut - Kraj prvog poluvremena! Zvezda vodi rezultatom 1:0. Gol u devetom minutu upisao je Seol Jung Vu. 

47. minut - Visoko izlaze gosti kada god mogu, ne povlače se u zadnju zonu. Pokušavaju da amortizuju pretnje crveno-belih. Imao je Ljaljić priliku, išao je sam ka golu, ali su ga domaći fudbaleri opkolili. 

45. minut - Igraće se dva minuta nadoknade na stadionu "Rajko Mitić". 

43. minut - Nekoliko puta je u kratkom vremenskom periodu lopta zavšila u autu van terena, što značajno usporava ritam igre. 

41. minut - Ljaljić je šutirao na gol i naterao Ilića da skrene loptu u korner. Na poziciji "lažne devetke" predstavlja trenutno najveću opasnost za protivnički gol.

38. minut - Gužva pred Zvezdinim golom. Pokušavali su Antvi, Opara i Bojat ali nisu uspeli da realizuju nijednu šansu, Zvezdina odbrana je za sada veoma jaka. 

Informer

 

35. minut - Deset minuta do kraja poluvremena. Igraju opušteno izabranici Vladana Milojevića, dok Novi Pazar pokušava da vrši presing. Pokušavaju Pazarci da izađu visoko i navedu Zvezdine igrače na grešku.

33. minut - Antvi je dodao loptu Ljajiću, koji nije uspeo da se izbori sa dva fudbalera crveno-belih. Aut za goste. 

31. minut - Utakmica je nastavljena.

30. minut - Tajm-aut. Sudija Nikola Radaković je pozvao na kratak predah obe ekipe. 

28. minut - Mogao je Prucev da se upiše u strelce ali nije dozvolio Pajović! Hvang je poslao pas Prucevu, ali je golman Novog Pazara ekspresno odbranio!

24. minut - Pokušavaju Opara i Islamović da nađu poziciju u Zvezdinom kaznenom prostoru, međutim nema posla za golmana Marka Ilića.

Informer

 

22. minut - Drugi korner je izveo ponovo Ljaljić, bila je za nijansu opasnija situacija pred golom domaćina. Ipak ništa, Pazarci su vratili loptu svom golmanu. 

21. minut - Seul je poslao loptu van terena, pa Pazarci imaju prvi korner. Ljajić je izveo loptu, odlično dodao Miletiću kroz kazneni prostor, ali je lopta otišla predaleko od Zvezdinog gola.

19. minut - Prete ozbiljno Zvezdini Korejci. Hvang je imao dobru poziciju i šutao je sa više od 16 metara, ali je Pajović odlično odbranio. Njegova druga odbrana na ovom susretu.

11. minut - Iako Pazarci u poslednjoj liniji imaju čak pet fudbalera, nisu mogli da zadrže fantastičan napad crveno-belih. Otkako su primili gol čini se da su pojačali intezitet i preuzeli terensku inicijativu.

9. minut - GOOOl! Crvena zvezda vodi, Seol je bio precizan sa dvadeset i više metara za 1:0, loptu mu je fantastično dodao Stojić.

Informer

3. minut - Obe ekipe krenule su silovito od starta meča. Crveno-beli su već imali jednu priliku, Spajić je dodao pas Duarteu koji je šutao, ali je dobro odbranio Pajović.

1. minut - Utakmica je počela! Posed lopte imaju Pazarci, prvi udarac je izveo Adem Ljajić.

PRE MEČA:

19.58 - Crveno-beli su dosad osvojili sedam bodova, budući da su savladali Jedinstvo Ub (4:0) i Tekstilac (4:0), a Mladost iz Lučana ih je iznenadila baš u Ljutice Bogdana u drugom kolu (2:2).

19.55 - Na klupi Crvene zvezde su: Guteša, Šljivić, Kanga, Katai, Olajinka, Puma, Dalsio, Điga, L. Ilić, Mimović, Jovanović.

Među rezervnim igračima Novog Pazara su: Jakub, Alić, Bamigboje, Živojinović, Mesarović, Stojanović, Zličić, Kovačević, Isailović, Lakićević.

19.50 - Najbolji strelac crveno-belih Šerif Ndijaje nije u protokolu za današnju utakmicu, dok je umesto njega na terenu Bruno Duarte. Još uvek nije poznat razlog zašto Senegalac ne igra, ali sve glasnije se spekuliše kako klub iz Ljutice Bogdana želi da ga proda, kako bi doveli Marka Arnautovića.

Informer

Šerif Ndijaje

19.45 - Poštovani čitaoci Informera dobro došli u blog uživo posvećen duelu Crvena zvezda - Novi Pazar, koji se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 20 časova.