13.08.2024.

20:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Biće gusto! Zvezda saznala rivala u plej-ofu za Ligu šampiona!

Norvežani su već bili u prednosti, pošto su pre sedam dana u Poljskoj pobedili minimalnom razlikom (1:0). Izabranici Kjetila Knutsena slavili su zahvaljujući Dieguezu, koji je u 58. minutu ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Nekoliko minuta kasnije ta prednost mogla je biti veća, Moe je postigao pogodak za 2:0, ali on je poništen intervencijom VAR-a.

Iako je to bila sjajna uvertira Bodoa za odlučujući meč, poljski tim je već u četvrtom minutu današnjeg susreta anulirao njihovu prednost. Imaz je snažno šutirao i lopta je pogodila vezistu Glimta, Patrika Berga, odbila se od njegove grudi, pa od prečku - i eto autogola.

Informer

 

Nije se to svidelo domaćinima, pa su odmah preuzeli terensku inicijativu i pojačali intezitet. To im se "isplatilo" već u 35. minutu, kada je izjednačujući gol postigao vezista Sondre Brunstad Fet. Saigrač do njega mu je prosledio pas, a onda je Norvežanin sa ivice kaznenog prostora opalio po lopti koja je završila u gornjem desnom uglu protivničkog gola.

Iako je to bilo izjednačenje rezultata (1:1) na današnjem susretu, domaćini su i dalje imali gol više. Činjenicu da su slovili za velike favorite pre ovog dvomeča opravdali su svega nekoliko minuta kasnije, kada je svoj debitanski gol u dresu Bodoa upisao Isak Dibvik Mata (2:1).

Informer

 

Rezultat je ostao isti do poluvremena, a po povratku sa pauze ekipa Kjetila Knutsena nastavila je totalnu dominaciju na terenu. Strelac prvog gola Sondre Brunstad Fet bio je precizan i u 56. minutu i tako definitivno overio trijumf svog tima i plasman u plej-of Lige šampiona.

Norvežanima je preostalo da do kraja meča sačuvaju rezultat i ne dozvole protivnicima da priprete njihovom golu, ali ne, oni se nisu zaustavili. Četvrti gol za domaćine upisao je Danac Kasper Hog u 70. minutu susreta. Hauge je pronašao svog napadača na drugoj strani kaznenog prostora, prosledio mu pas, a Hogu je preostalo samo da zakuca loptu u mrežu - 4:1!

Informer

 

Nema sumnje da su crveno-beli sa velikom pažnjom odgledali ovaj meč i da će tek dodatno da skautiraju rivale, sagledaju sve mane i vrline kako bi se što bolje spremili za vrlo verovatno utakmice godine.

Ukoliko Crvena zvezda u ukupnom rezultatskom skoru u predstojećem dvomeču bude bolja od rivala, nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. U suprotnom, izabranici Vladana Milojevića igraće grupnu fazu Lige Evrope.

Prvi duel crveno-belih i Norvežana je na programu u utorak, 20. avgusta, na stadionu "Aspmira" u Bodou, a drugi susret igraće se u sredu, 28. avgusta na "Marakani".