14.08.2024.

22:45

Foto: printscreen/Youtube KK Crvena zvezda

Sport

(VIDEO) Košarkaši Zvezde počeli se okupljaju! Bolomboj i dvojica novajlija stigli u Beograd!

Ekipa sa Malog Kalemegdana, koja je u prethodnoj sezoni osvojila triplu krunu, ne skriva svoje ambicije pred početak nove takmičarske godine! Danas su u srpsku prestonicu stigle tri nove uzdanice, koje su po dolasku na aerodrom iznele svoja očekivanja i ciljeve za predstojeći period.

- Prvenstveno želim da kažem zdravo Beograde, zdravo navijači! Veoma sam uzbuđen. Imam velika očekivanja od nove sezone. Mislim da imamo neverovatnu grupu momaka i da će ovo biti posebna godina. Očekujem da navijači budu glasni, da uvek budu tu za tim. Jedva čekam da osetim njihovu energiju i da dam sve od sebe za ovaj tim - poručio je Majk Daum.

Nakon Amerikanca, navijačima Crvene zvezde obratio se sada već domaći košarkaš Džeol Bolomboj.

- Ćao ljudi! Srećan sam što sam se vratio. Radujem se novoj sezoni, novom timu. Veoma sam uzbuđen - poručio je Bolomboj.

Ni uzdanica Baskonije iz prethodne sezone nije uspela da sakrije uzbuđenje.

- Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Spreman sam i jedva čekam početak sezone - kratko je istakao Kodi Miler Mekintajer, a potom na srpskom jeziku poručio: 

- Vidimo se! - podvukao je Kodi.

Informer

 

Crvena zvezda je ovog leta napravila ogroman posao angažmanom nekih od "većih" imena dostupnih na tržištu. U srpsku prestonicu se vratio Nikola Kalinić, stigli su Ajzea Kenan, Kodi Miler Mekintajer i Majk Daum, a ojačan je i domaći fond igrača sa Ognjenom Dobrićem i Urošem Plavšićem.

Takođe, sve je izvesniji povratak Filipa Petruševa u crveno-beli dres, a treba napomenuti i produženje ugovora sa najzaslužnijima za uspehe prošle sezone. Ostali su Rokas Gedraitis, Branko Lazić, Dejan Davidovac, Miloš Teodosić i Jago Dos Santos, dok je Džoel Bolomboj "zaključan" još tokom sezone.

Crveno-beli krenuće sa takmičenjima od sredine septembra kada ih očekuju dueli u okviru VTB Kupa, a nakon toga i start ABA lige i Evrolige. Do tada, klub iz Ljutice Bogdana će se prvo okupiti, završiti sve formalnosti a zatim odratiti i pripreme.