15.08.2024.

19:25

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ: Šampion ubedljiv u Pančevu! Zvezda sa četvorkom ispratila Čuku (VIDEO)

Utakmica je odgirana na stadionu u Pančevu, pošto je teren na Banovom brdu u lošem stanju. Srpskom šampionu to nije smetalo, koji je rutinski pobedio i stigao do 13 boda u prvenstvu. Izabranici Vladana Milojević tako su napravili odličnu uvertiru pred meč protiv Bodea u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Okršaj sa noverškim šampionom na programu je u utorak. 

Čukarički - C. zvezda 1:4 (0:2)

Strelci: Melo 68. minut - Piter Olanjnika 15, 17, Sisoko 77. (ag), Ilić 89.

Žuti kartoni: Cvetković, Diop, Ivanović. 

Stadion: SC Mladost, Pančevo.

Sudija: Jovan Šegrt

Čukarički: Mirković: Mirković, Rogan, Stevanović, Jovanović, Diop (Dzigbah od 83. minuta), Docić, Sisoko, Tufegdžić (Vadze od 46. minuta), Ivanović (Miladinović od 46. minuta), Cionis (Nikčević od 83 minuta), Cvetković (Melo od 46. minuta)

Trener: Goran Stanić

C. zvezda: Ilić, Mimović (Mimović od 63. minuta), Spajić (Stojić od 46. minuta), Điga, Seol, Hvang, Elšnik, Puma (Jovanović od 63. minuta), Ivanić (Ilić od 81. minuta), Olajinka (Melson od 46. minuta), Duarte

Trener: Vladan Milojević

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

93. minut - Kraj utakmice u Pančevu, Zvezda je rutinski dobila Čukarički sa 4:1. 

90. minut - Igraće se još tri minuta u Pančevu. 

89. minut - Novi gol Zvezde. Luka Ilić pogađa za 4:1. Samo što je ušao u igru, Ilić je sjajno prošao, a onda sa ivice kaznenog prostora poslao loptu po zemlji i pogodio. Crveno-beli ovim golom stavljaju tačku na meč. 

86. minut - Mogla je Zvezda da stavi tačku na meč. Pokušao je Elšnik, ali se okliznuo i slabo šutirao. 

83. minut - Izmene i u redovima Čukaričkog. Šansu su dobili Dzigbah i Nikčević umesto Diopa i Cionisa.

81. minut - Iz igre izlazi Mirko Ivanić, a na teren će Luka Ilić.

77. minut - Treći gol Zvezde, autogol Sisoka. Hvang je izveo slobodan udarac sa leve strane i centrirao na drugu stativu, gde je Sisoko neoprezno reagovao i pogodio sopstvenu mrežu.

75. minut - Pokušao je Elšnik iz slobodnog udarca, ali je ipak vila velika udaljenost. 

72. minut - Zapretio je Duarte posle centaršuta Hvanga, ali bez opasnosti po gol protivnika. 

69. minut - GOL!!! Čukarički smanjuje prednost golom Vinisijusa Mela. Napadač Čukaričkog je posle odličnog solo prodora šutirao u padu i pogodio mrežu Ilića. Evo drame u Pančevu.

66. minut - Sjajna šansa za Čukarički. Sisoko je prošao, a onda sa nekih 20 metara snažno šutirao, ali je Ilić paradom odbranio. Biće korner za "brđane". 

63. minut - Trener Milojević pravi novu dvostruku izmenu, ušli su Jovanović i Rodić, a izašli Rodrigez i Mimović.

60. minut - Kratak prekid utakmice u Pančevu. Na travi je završio Ognjen Mimović, koji se žali na udarac. Ujedno, mali predah i za fudbalere jer je izuzetno sparno i toplo vreme. 

57. minut - Milson je pokušao sa distance da zapreti golmanu domaćih, ali je njegov šuta sa ivice kaznenog prostora završio preko gola. 

54. minut - Čukarički odlučnije ušao u drugo poluvreme. Daleko je više ofanzivniji, a u šansi je sada bio Vinisijus Melo, ali je lopta završila pored gola Ilića.

Informer

 

50. minut - Zapretio je domaćin, šansu je imao Miladinović, ali su Zvezdini defanzivci blokirali njegov pokušaj. 

47. minut - Trostruka izmena u Čukarkičkom, izašli su Tufegdžić, Ivanović i Cvetković, a šansu dobili Vadzde, Miladinović i Melo.

46. minut - Trener Milojević odlučio je da dvostrukog strelca crveno-belih Pitera Olanjinku ostavi u svlačionici u drugom poluvremenu, posle sjajnog izdanja u prvih 45 minuta. Šansu umesto njega dobio je Milson. Takođe, iz igre je izašao Spajić, a šansu je dobio Stojić.

PRVO POLUVREME

46. minut - Završeno je prvo poluvreme u Pančevu, Zvezda na odmor odlazi sa dva gola prednosti. 

45. minut - Igraće se još minut nadoknade u prvom poluvremenu. 

Informer

43. minut - Posle pretnje Čukaričkog, Zvezda je uspostavila kontrolu na terenu. Odlično izdanje crveno-belih ove sezone. 

38. minut - Odličan tempo obe ekipe u Pančevu, navijači mogu da budu zadovoljni. Čukarički sada u završnici malo ofanzivniji. 

34. minut -  Prva i najbolja šansa za Čukarički. Grešku je napravio Spajić, što je iskoristio Tufegdžić, prevario kapitena Zvezde, ali je njegov šut završio pored desne stative.

32. minut - Nova šansa za srpskog šampiona.  Seol je uputio centaršut, lopta je tom prilikom zakačila Duartea i završila tik preko gola Mirkovića. 

Informer

 

29. minut - Mogla je Zvezda i do 3:0 i pre isteka pola sata igre. Snažno je šutirao Hvang, ali je ovog puta na pravom mestu bio Mirković i odbranio. 

27. minut - Igra je dosta isprekidana u ovim trenucima. Sada je požuteo i Đorđe Ivanović, zbog prigovora sudiji Šegrtu.

26. minut - Nervozni su domaćini, dobijaju i drugi žuti karton u kratkom periodu. Sada je opomenut Hamadi Diop zbog faula nad Mimovićem.

24. minut - Prvi žuti karton na meču. Opomenu je dobio fudbaler Čukaričkog Mihajlo Cvetković pošto je nakon faula nad Đigom, u besu šutnuo loptu.

20. minut - Posle fantastična dva minuta u kojima je Zvezda matirala "brđane", sada je mirno na terenu u Pančevu. Srpski šampion kontroliše igru na terenu. 

17. minut - GOL! Zvezda duplirala prednost. Novi pogdak Olanjinke. Nigerijac se na pravi način odužio treneru Milojeviću, koji je odlučio da ga stavi u startnih 11. Ovog puta Piter je bio precizan sa ivice kaznenog prostora. Čukarički je u nokdaunu.

Informer

 

15. minut - GOL!! Vodi Zvezda, strelac Piter Olanjinka. Puma Rodrigez je centrirao sa desne strane, a na pravom mestu bio je krilni napadač iz Nigerije i pogodio glavom mrežu Mirkovića. 

10. minut - Nastavljaju crveno-beli da pritiskaju ekipu sa Banovog brda, koja u prvim minutima ima mnogo posla u odbrani. Pokušao je sada Uroš Spajić posle kornera, zahvatio je glavom, ali je lopta završila preko prečke. 

7. minut - Ponovo šansa pred golom domaćina. Ivanić je poslao loptu po zemlji, koja je prošla kroz peterac Čuke, ali nije Duarte nije uspeo da stigne na vreme. 

3. minut - Prva pretnja pred golom Čukaričkog, probao je Hvang sa nekih 20 metara, ali je poslao loptu preko prečke.

1. minut - Utakmica je počela u Pančevu, sa centra su krenuli prvi igrači Crvene zvezde.

PRE MEČA

19.45 - Trener Vladan Milojević odlučio je da u startnih 11 vrati Pitera Olajnjinku.

19.35 - Fudbalerima Zvezda ovo će biti generalna proba pred početak takmičenja u Ligi šampiona. Srpskog šampiona u utorak očekuje gostovanje norveškom Bodeu u okviru plej-ofa kvalifikacija za elitno takmičenje.

19.25 - Dobro veče i dobro došli na Informerov prenos utakmice između Čukaričkog i Crvene zvezde u okviru 5. kola Superlige Srbije.