15.08.2024.

21:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezdina generalka uspela! Ni "D" od derbija, Čukarički deklasiran pred put u Norvešku! (VIDEO)

Crveno-beli u utorak u Norveškoj igraju protiv Bodo Glimta, a laka pobeda protiv Čuke samo je potvrdila da su spremni za gostovanje na severu Evrope. 

Loš teren stadiona na Banovom brdu uslovio je da belo-crni kao domaćini šampiona dočekaju u Pančevu, gde su izabranici Vladana Milojevića još jedanput pokazali snagu u domaćem šampionatu. Ovo mora da se istakne zbog činjenice da je ekipa sa Marakane pobedila u derbiju, i to u sudaru dva prvoplasirana tima. 

Zvezda je već na početku stigla do dva gola prednosti. "Pomilovani" Piter Olanjinka pojavio se od prvog minuta u redovima crveno-belih posle suspenzije. Podsetimo Nigerijac je hteo da se vrati u Spartu iz Praga, ali na Marakani nisu htelida čuju za to i odlučili su se za kaznu svom napadaču.

Šansu je Olanjinka iskoristio na pravi način.

U 15. minutu Puma Rodriges je centrirao sa desne strane, da bi potom Olajinka glavom savladao Mirkovića. 

Već u 17. minutu vođstvo je bilo duplirano. Ovoga puta Olanjinka je Mirkovića savladao preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Od tog trenutka "brđani" su se probudili i krenuli ka golu crveno-belih, Najbliži golubili su u 34. minutu kada je Lazar Tufegdžić je sjajno prevario Spajića u protivničkom šesnaestercu, ali je loše šutirao pa je rezultat na semaforu ostao nepromenjen. 

Čukarički je napadački ušao u drugo poluvreme i brzo stvorio nekoliko šansi, koje su obećavale. Sisoko je u 67. minutu namučio Ilića udarcem sa nekih 20 metara, ali je Zvezdin golman odličnom paradom sačuvao mrežu.

Ofanzivni pristup "belo-crnih" isplatio se u 69. minutu, kada je Vinisijus Melo smanjio rezultat na 2:1. Brazilac je "mangupski" prevario svoje čuvare, izbacio ih iz igre i preciznim udarcem sa distance prevario Ilića.

Ipak, sve nade Čukaričkog potopio je je Sisoko, koji je sedam minuta kasnije postigao autogol. Loše je odreagovao posle jednog centaršuta, i glavom matirao svog golmana.

Tada je već pobednik bio poznat, a tačku na "i" stavio je Luka Ilić u 89. minutu!