16.08.2024.

09:53

Foto: REUTERS

Sport

Čović o "slučaju Petrušev"! Prvi čovek Crvene zvezde otkrio da li je reprezentativac Srbije blizu povratka na Mali Kalemegdan!

Crvena zvezda intenzivno radi na povratku Filipa Petruševa u svoje redove, što se pokazalo kao prioritet nakon njegovog uspeha sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Petrušev, koji je nedavno osvojio bronzanu medalju, postao je ključna meta za srpskog šampiona i aktuelne prvake Jadranske lige. Prestižni sportski portal "ESPN" je čak pisao o Petruševu kao jednom od igrača kojem bi trebalo pružiti novu šansu u NBA ligi.

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, potvrdio je da su u toku razgovori sa Petruševom kako bi se utvrdilo da li bi bio voljan da se vrati.

Informer

- Nije se Zvezda ništa još dogovorila. Bili smo u razgovorima sa Filipom, da vidimo da li ima želju da se vrati. Izrazio je želju, radili smo na tome i još radimo. Naročito pošto se u Olimoijakos vratio Vezenkov. Olimpijakos ima drugi problem, a to je povreda Mustafe Fala. Ne znam da li se vratio - rekao je Čović gostujući u jutarnjem programu televizije Prva.

Petrušev, koji je prethodne sezone igrao za Olimpijakos, ima ugovor sa grčkim klubom, ali konkurencija na njegovim pozicijama je velika, s obzirom na prisustvo Vezenkova, Fala, Nikole Milutinova, Aleka Pitersa i Mozesa Rajta. U prethodnoj Evroligaškoj sezoni, Petrušev je imao značajnu ulogu, beležeći 6,3 poena i 3,3 skoka u proseku za 15 minuta na parketu.

Njegov doprinos na Olimpijadi bio je impresivan, sa prosečnim učinkom od 9,7 poena i 4,5 skokova, što dodatno povećava njegovu vrednost kao igrača. Crvena zvezda je očigledno spremna da uloži napore kako bi ponovo uključila ovog talentovanog Beograđanina u svoj tim.