16.08.2024.

15:12

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Drkušić zvanično crveno-beli: Ostvario sam dečački san!

Reprezentativac Slovenije danas je zvanično predstavljen na "Marakani" kao najnovije pojačanje Vladanu Milojeviću.

Snažni štoper dogovorio je pozajmicu u trajanju od godinu dana, ali crveno-beli imaju opciju otkupa četvorogodišnjeg ugovora od Zenita ukoliko Drkušić zadovolji svojim partijama.

- Potpisom za Crvenu zvezdu ostvarujem dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam početke treninta. Hvala Bogu, Zenit me je pustio da dođem u Zvezdu. Jedva čekam da obučem crveno-beli dres, istrčim pred punu "Marakanu" i pomognem klubu da uđe u Ligu šampiona. Pratio sam Zvezdu prošle sezone, pogotovo u Evropi. Verujem da ću se brzo adaptirati, jer dosta igrača poznajem - rekao je Vanja na predstavljanju u Ljutice Bogdana.

Informer

Drkušić na utakmici sa Portugalom

Doskorašnji defanzivac Sočija na sebe je pažnju skrenuo odličnim igrama u dresu Slovenije na proteklom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Zmajčeki" su bili deo grupe C zajedno sa Engleskom, Danskom i Srbijom, a Drkušić je tada pokazao da je igrač za velika dela sposoban za igru na najvišem nivou.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela imao je samo reči hvale o pojačanju zadnje linije šampiona Srbije.

- Crvena zvezda je želela Vanju Drkušića i on je želeo Crvenu zvezdu. Ima iskustvo igranja za reprezentaciju, bio je odličan na Evropskom prvenstvu, jedan od najboljih u svojoj ekipi. Mesto mu je u Crvenoj zvezdi i sa njim će naša odbrana biti još jača. U Zvezdi mogu da igraju samo oni koji su odmah spremni da odgovore svih zahtevima i težini dresa. Traže se igrači koji prave razliku, a Drkušić je jedan od njih. Od samog starta je potencirao koliko voli Zvezdu i kolika mu je želja da zaigra ovde. Vanja će preneti emocije na teren i doprineti još jačoj Zvezdi - ocenio je Mrkela.