18.08.2024.

11:59

Foto: Reuters

Sport

UEFA odredila sudije za meč Bode Glimt - Crvena zvezda! Srpskom šampionu pravdu deli čovek lak na kartonima i penalima!

UEFA je saopštila da će Slovak Ivan Kružljak biti glavni sudija na prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između norveškog i srpskog prvaka.

Kružljak, iskusni arbitar sa značajnim međunarodnim iskustvom, ove godine je već sudio na četiri meča na evropskoj sceni.

Informer

Ivan Kružljak

Među tim utakmicama su dva duela Lige Evrope – Sporting protiv Jang Bojsa, koji je završen rezultatom 1:1, gde je dosudio dva penala i dodelio dva žuta kartona, kao i susret između Rendžersa i Benfike, gde je portugalski tim slavio sa 1:0 uz dva žuta kartona.

Pored toga, Kružljak je bio glavni sudija na dva meča Evropskog prvenstva. Prvi duel između Škotske i Švajcarske završen je rezultatom 1:1, gde je dodeljeno pet žutih kartona, dok je drugi meč između Holandije i Austrije završen rezultatom 2:3, uz tri žuta kartona.

Informer

Ivan Kružljak

Kružljaku će na ovom važnom meču asistirati njegovi sunarodnici Branislav Hancko i Jan Pozor, dok će četvrti arbitar biti Peter Kralović. VAR tehnologija biće pod nadzorom holandskih arbitara Pola van Bekela i Johema Kamphuisa.

Revanš susret između Crvene zvezde i Bode Glimta na programu je 28. avgusta u 21 sat na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Pobednik ovog dvomeča obezbediće plasman u grupnu fazu Lige šampiona.